-gir 12 bacondadler med blåmuggost
12 dadler
6 lange skiver bacon
35 g blåmuggost
tannpirkere uten smak
TIPS! Liker du ikke blåmuggost kan du hoppe over denne. Bacondadlene blir allikevel veldig gode!
- Lag et snitt på langs av hver daddel. Fjern steinen, fyll hullet med blåmuggost, surr en halv baconskive rundt daddelen og fest det hele med en tannpirker.
- Stek bacondadlene i ovnen på over- og undervarme, 225 °C i 15-20 minutter.
Bacondadler med blåmuggost kan serveres som snacks eller eller som en av flere retter på et tapasbord. Det kan riktignok være litt jobb med tapas, men lager man varierte retter vil stort sett alle finne noe som faller i smak. Bacondadlene er også gode kalde, men de er aller best om de serveres mens de fremdeles er varme. Er det stor pågang på ovnen, kan bacondadlene stekes på forhånd for så å varmes raskt opp før servering.
Når jeg får servert tapas ender jeg som regel opp med å smake på nesten alle rettene for så å forsyne meg en ekstra gang av mine favoritter. Det er ikke ofte jeg forspiser meg, men et spennende tapasmåltid kan få meg til å gå på en aldri så liten smell. Finner jeg mange gode retter blir det fort mye mat, og bacondadler er definitivt en rett som jeg forsyner meg to ganger av!
Shanna
Wow, dette ser snasent ut! Den skal prøves 🙂
Mia
Jeg synes det blir utrolig godt med kombinasjonen søtt og salt. Håper det faller i smak hos deg også! 😀