
Kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing servert med søtpotetfries
Oppskrift på kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing
Kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing er en kraftkar av en burger. Den er mettende, smakfull og ikke minst deilig!
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
Burgere:
1 boks kikerter
1 egg
0,5 løk
1 fedd hvitløk
3 dl lettkokte havregryn
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Karamellisert rødløk:
1 rødløk
20 g smør
2 ss balsamicoeddik
Blåmuggdressing:
50 g blåmuggost
0,5 dl rømme
2 ss majones
1 fedd hvitløk
1 ts salt
0,25 ts pepper
Tilbehør:
4 burgerbrød
50 g salat
1 tomat
2 søtpoteter
0,5 ts salt
1 ts chiliflakes
6 ss rapsolje
Fremgangsmåte:
- Rens søtpoteter og del dem i båter. Hell over halvparten av rapsoljen og krydre med salt og chiliflakes. Stek søtpoteten i forvarmen ovn (over- og undervarme) på 200 °C til de begynner å få farge, omtrent 30 minutter.
- Tøm vannet av kikertene. Ha så alle ingrediensene til kikertburgere i en bolle og miks godt med en stavmikser. Sett bollen til side for å la havregrynene svelle.
- Skjær rødløk i tynne ringer og stek løkringene i smør til de har blitt blanke. Tilsett balsamico og stek videre i noen minutter.
- Finhakk hvitløk og bland i rømme, blåmuggost, majones og pepper til dressingen. Blåmuggost har veldig varierende saltinnhold, så smak på dressingen og tilsett ønsket mengde salt.
- Skjær tomat i skiver og rens salat.
- Form 4 burgere av kikertmassen og stek dem på middels til sterk varme i resten av olja. Stek burgerne til de har fått god farge på hver side.
- Server Kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing med salat, tomat og søtpoteter.
Jeg har en forkjærlighet for blåmuggost, og bruker den gjerne i middagen så vel som på kjeks. I denne retten synes jeg den noe skarpe smaken av blåmuggost gjør seg ekstra godt sammen med søtsmaken av både løk og søtpotetfries. Og skulle du være motstander av blåmuggost i mat kan jeg anbefale deg å bytte ut blåmuggosten med noen dråper tabasco.
Legg igjen en kommentar