Oppskrift på kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing
Kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing er en kraftkar av en burger. Den er mettende, smakfull og ikke minst deilig!
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
Burgere:
1 boks kikerter
1 egg
0,5 løk
1 fedd hvitløk
3 dl lettkokte havregryn
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Karamellisert rødløk:
1 rødløk
20 g smør
2 ss balsamicoeddik
Blåmuggdressing:
50 g blåmuggost
0,5 dl rømme
2 ss majones
1 fedd hvitløk
1 ts salt
0,25 ts pepper
Tilbehør:
4 burgerbrød
50 g salat
1 tomat
2 søtpoteter
0,5 ts salt
1 ts chiliflakes
6 ss rapsolje
Fremgangsmåte:
- Rens søtpoteter og del dem i båter. Hell over halvparten av rapsoljen og krydre med salt og chiliflakes. Stek søtpoteten i forvarmen ovn (over- og undervarme) på 200 °C til de begynner å få farge, omtrent 30 minutter.
- Tøm vannet av kikertene. Ha så alle ingrediensene til kikertburgere i en bolle og miks godt med en stavmikser. Sett bollen til side for å la havregrynene svelle.
- Skjær rødløk i tynne ringer og stek løkringene i smør til de har blitt blanke. Tilsett balsamico og stek videre i noen minutter.
- Finhakk hvitløk og bland i rømme, blåmuggost, majones og pepper til dressingen. Blåmuggost har veldig varierende saltinnhold, så smak på dressingen og tilsett ønsket mengde salt.
- Skjær tomat i skiver og rens salat.
- Form 4 burgere av kikertmassen og stek dem på middels til sterk varme i resten av olja. Stek burgerne til de har fått god farge på hver side.
- Server Kikertburger med karamellisert rødløk og blåmuggdressing med salat, tomat og søtpoteter.
Jeg har en forkjærlighet for blåmuggost, og bruker den gjerne i middagen så vel som på kjeks. I denne retten synes jeg den noe skarpe smaken av blåmuggost gjør seg ekstra godt sammen med søtsmaken av både løk og søtpotetfries. Og skulle du være motstander av blåmuggost i mat kan jeg anbefale deg å bytte ut blåmuggosten med noen dråper tabasco.
Legg igjen en kommentar