-gir 3 stekebrett
2 dl sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl kruskakli
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl linfrø
1,5dl sesamfrø
2 ts salt
7 dl vann
- Bland det hele godt sammen og la deigen stå i omlag 15 minutter.
- Del deigen i tre og fordel deigen jevnt utover tre stekeplater med papir. Bruk gjerne en slikkepott til dette.
- Stek knekkebrødene på varmluft 190 °C i 10 minutter. Ta stekeplatene ut av ovnen og del i passende biter med et pizzahjul. Stek så videre i omlag 30 minutter. Bytt plass på stekebrettene med jevne mellomrom, da det gjerne blir litt forskjellig temperaturer i ovnen.
- Dersom knekkebrødene ikke har blitt tørre, stekes de videre på 100 grader til de tørker.
Jeg må vel bare innrømme det – jeg har en produksjonsfeil. Jeg er nordmann og klarer ikke tørre brødskiver. Imens alle rundt meg tygger på sine lunkne nistepakker med svett gulost av hjertens lyst, da drøvtygger jeg min. Så hva gjør jeg? Man kan jo nesten ikke unngå å leve i Norge uten å spise nistepakke. Jo, jeg gjør det mest logiske selvfølgelig. Jeg tørker brødet mitt litt ekstra i en brødrister. Da smaker det jo nesten så godt som nytt. Eller så spiser jeg noe enda tørrere, nemlig knekkebrød. Det er rart med det, når baksten min er helt tørr og flat, da føles den som noe helt annet enn tørr. Den kan til og med ligge i noen uker uten at jeg reagerer det minste på det.
Av disse grunner lager jeg fra tid til annen mine hjemmelagde knekkebrød. Jeg syns jo selvfølgelig at de er utrolig gode. Metter godt gjør de óg – man trenger ikke spise et halvt dusin for å roe en småpanisk mage!
Ingrid
Hei Mia, ferdige knekkebrød søndag før kl ni;) veldige gode.
Har et lite tips bare. For at knekkebrødene skal bli helt sprø så kan du lukke opp ovnsdøra noen ganger under stekingen og slippe ut dampen. Da trenger du ikke ettersteke på 100*
Mia
Det var imponerende! Det var et lurt tips, takk for det 🙂 Håper knekkebrødene faller i smak!