-Gir omlag 8 scones
2 ss smør
3 dl yoghurt
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
3 dl sammalt hvete
3,5 dl hvetemel
0,5-1 dl rosiner
10 valnøtter
Temperer smør og yoghurt. Bland sammen de tørre ingrediensene med unntak av halvparten av hvetemelet. Vend inn smør og yoghurt og tilsett resten av melet gradvis til deigen er passe fast. Deretter blandes rosiner og knuste valnøtter inn. Del deigen i 8 deler og trill litt flate boller. Prikk litt i overflaten av hver scone med en gaffel. Legg sconesene på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 225 °C i omtrent 12 minutter.
Nå som jula nærmer seg med stormskritt er det gjerne litt dårlig tid til baking av annet enn julekaker. Men mat må man forsatt ha om man så kjøper den ferdig eller lager den fra bunnen av. Fordelen med scones er at de inneholder bakepulver og ikke gjær. Dermed trenger man ikke sette av tid til heving og diverse elteprosesser. Her er det bare å blande alt godt sammen mens man forvarmer ovnen – og vips så har man en skikkelig godbit til kvelds!
Legg igjen en kommentar