-gir omtrent 15 kokoskuler
100 g smør
3 dl havregryn
1 ss vaniljesukker
2 ss kakaopulver
1 kokesjokolade, lys eller mørk etter smak
Kokosmasse
(1 pk jordbær og litt melis til pynt)
La smøret stå på benken til det har myknet litt. Hakk kokesjokoladen forholdsvis fint og bland alle ingrediensene godt sammen. Strø litt kokosmasse på et fat og rull kulene i kokos. Skal kulene pyntes med jordbær kan det lønne seg å klemme topp og bunn flate. Sett kulene kjølig til de stivner. Skjær av stilken og rett av jordbærene så de står støtt på kokoskulenes flate topp. Bland sammen melis og litt vann. Her er det viktig at det ikke blir for mye vann, da blir melisblandinga for løs til at den sitter fast på jordbærene. Hell melis i en plastpose og lag et lite hull i enden. Pynt jordbærene og sett dem på kokosbollene.
I år blir det nok litt for hektisk til at jeg rekker å bake noe særlig annet enn pepperkaker til jul. Men jeg ble litt inspirert av de mange julepyntede kakene som presenteres rundt om kring på nettet. Derfor måtte jeg prøve meg på julepyntede kokosboller. Håper de faller i smak!
Disse var jo kjempe søte – men hvor lenge holder de Mia, har du noe formening om det? MEN på en annen side, hvor lenge holder 15 kokoskuler hjemme hos meg…….. barna spiser de vel opp samme kveld 😉
Takk for det! Jeg vil tro det er smøret som blir dårlig først, så hvis de oppbevares i kjøleskap holder de seg en stund. Sikkert over en uke om de ikke er for mye ut og inn av kjøleskapet. Jordbærene vil jeg nok anbefale å putte på samme dag som de skal spises, ellers vil det hele se dårlig ut temmelig raskt 🙂