-gir 2 porsjoner
2 porsjoner pasta
1,5 dl matfløte
2 dl melk
10 g smør
2 ss hvetemel
150 g skivet bacon
1 fedd hvitløk
0,5 løk
6 asparges
1/3 brokkoli
50 g parmesan
2 ss olje
2 ts sitronsaft
0,5 ts grønnsakssalt
0,5 ts pepper
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Knekk av bunnen av aspargesen og skyll asparges og brokkoli godt.
- Del brokkoli i mindre bunter, apsargesen i mindre biter, finhakk løk og hvitløk og skjær bacon i mindre skiver.
- Fres løk og hvitløk blankt i litt olje i panna, stek brokkoli og asparges til det er mørt, og sprøstek bacon i litt olje i panna. Legg aspargestoppene til side (de kan brukes til pynt før servering) og bland grønnsakene sammen.
- Smelt smør i ei gryte og rør inn melet. Tilsett fløte og melk og varm opp. Hell vannet av pastaen og ha den i melkeblandinga. Rør inn grønnsakene og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Server pasta toppet med bacon og aspargestopper.
Når jeg tester ut forskjellige oppskrifter blir det gjerne litt rester av grønnsaker til overs. Det er ikke rent sjelden at grønnsaksforpakningen jeg finner i butikken er hakket større en det jeg har behov for. Det fine med enkle pastaretter er at man kan putte så mye forskjellig i. Har jeg rester av løk, asparges, brokkoli, paprika, spinat eller tomat forsvinner det gjerne i en improvisorisk wok eller pastarett, som kremet baconpasta med asparges.
Denne oppskrifta er skrevet i forbindelse med mitt samarbeid med Helios
André
Er 10gram smør riktig?
Mia
Hei! 10 g (eller ca. 1 ss) skal være riktig mengde smør for å kunne røre ut 2 ss mel. 🙂