-gir 4 porsjoner
200 g bringebær
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts cointreu
3 dl kremfløte
3 plater gelatin
TIPS! Pynt gjerne moussen med bringebær og sjokolade rett før servering.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Kjør bringebær med stavmikser eller blender til puré og sikt massen fri for frø.
- Pisk krem, sukker og vaniljesukker stivt og vend inn cointreau.
- Kok opp omtrent kvartparten av bringebærpuréen, klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp en etter en i den varme bringebærpuréen. Bland dette så sammen med resten av bringebærpuréen og la det hele kjøles til romtemperatur. Nedkjølinga er viktig for at moussen ikke skal bli skille seg og bli kornete når krem og bringebær blandes sammen. Skilt bringebærmousse smaker like godt, men konsistensen endres.
- Vend bringebærpuréen gradvis og forsiktig inn i kremen. Ha det hele i en bolle eller i porsjonsglass og kjøl ned i kjøleskap. Pynt gjerne med bringebær og grovhakket sjokolade før servering.
Enkelte oppskrifter glir forholdsvis raskt igjennom min «produksjonsprosess» på en veldig effektiv måte; på første forsøk smaker de akkurat som planlagt, mengden av det forskjellige ingrediensene stemmer bra overens og bildene blir bra. Denne oppskrifta på bringebærmousse var definitivt ikke en av disse raske oppskriftene. Jeg gikk på en smell både med temperaturen da jeg blanda sammen krem og bringebærpuré og mengdeforholdet mellom bringebærpuré og krem. Begge feiltrinn resulterte i at moussen skilte seg og ble kornete. Moussen smakte supert, men konsistensen ble ikke så fløyelsmyk som jeg hadde håpa på i forkant. Og når bildene endelig skulle tas, kan jeg ikke skryte av klaff på første forsøk der heller. Men smaken var super fra dag én, og da kan man jo ikke annet enn å fortsette «produksjonsprosessen». Og nå er den altså her – en godt utprøvd oppskrift på bringebærmousse!
Legg igjen en kommentar