
Krydret lammegryte med aprikos og søtpotet toppet med persille
Oppskrift på krydret lammegryte med aprikos og søtpotet
Krydret lammegryte med aprikos og søtpotet er fullspekket av spennende smaker og er varmende på en kjølig kveld.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
800 g grytekjøtt av lam
20 g smør
2 løk
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts kanel
0,5 ts pepper
100 g tørket aprikos
1 boks tomater
1 L hønsekraft
2 dl rødvin
2 ss akasiehonning
1 søtpotet
1 ts salt
1 håndfull bladpersille
TIPS! Server gjerne gryta med couscous, ris eller godt brød.
Fremgangsmåte:
- Skjær lammekjøttet i grove biter og brun det i mesteparten av smøret. Legg kjøttet til side.
- Finhakk løk og hvitløk og skjær gulrot i tynne staver. Fres det hele i resten av smøret i ei stor gryte.
- Tilsett paprikapulver, spisskummen, gurkemeie, kanel og pepper.
- Grovhakk aprikos.
- Tilsett alt utenom søtpotet, salt og persille og la gryta småkoke under lokk i 1 time.
- Hakk søtpotet i terninger og ha den i gryta. La det hele småkoke videre i 1 time uten lokk. Tilsett ekstra vann om gryta begynner å koke tørr underveis.
- Smak til med salt og server gryta toppet med persille.
Det er vel ingen hemmelighet at norsk tradisjonsmat ikke er min sterkeste side. Jeg liker riktignok mye av tradisjonsmaten vi har her i landet, men jeg er rett og slett for glad i smakene fra det store utland til å utelate dem når jeg lager mat. Også da jeg hadde bestemt meg for å lage lammegryte havna jeg raskt over i det litt mer internasjonale sporet. Inspirasjonen til denne lammegryta er de mange oppskriftene på «marokkansk lammegryte» som man finner på diverse blogger og matsider. Denne oppskrifta er riktignok endra litt for mye på til å kunne gå under det samme navnet, men ideen om å bruke søtpotet og aprikos er beholdt. Og nettopp de to ingrediensene legger et meget godt grunnlag for denne rettens god smak!
Tips til hva jeg kan bytte aprikos med? Mannen nekter plent å spise noe med det i desverre:(
Hei! Jeg har tre forslag: 1) svisker 2) dadler 3)ingenting (bare kutte aprikosene). Tipper alle tre vil gi bra resultat 🙂
Lagde den med dadler i helga, men litt mindre mengde enn det skulle vært med aprikos og gud hjelpe meg som mannen spiste 😀 Takk for nok en nydelig oppskrift!
Haha, godt han likte det 😀