
Laks med pesto og eple
Jeg fikk servert laks med pesto og eple for første gang hos ei venninne. Dette smakte utrolig godt, men som dere kanskje har forstått er jeg veldig glad i grønnsaker og hadde derfor lyst til å legge til litt ekstra grønt. Derfor har jeg prøvd meg litt fram for å finne noen gode kombinasjoner, og jeg syns suksessen ble stor til slutt.
Ingredienser:
-gir tre posjoner
Ca. 600 g laksefilet i skiver
2 epler
1 glass grønn pesto
5 bunter brokkoli
1 paprika
6 sjampinjonger
Ris til servering
Tips: Strø usaltede cashewnøtter over retten før densettes i ovnen. Dersom du syns pestosmaken er litt for utprega kan pestoen blandes med litt rømme.
Fremgagngsmåte:
- Skrell eplene og del dem i båter og hakk grønnsakene i biter.
- Legg grønnsaker, epler i ei ildfast form og fordel mesteparten av pestoen jevnt over. Det hele stekes i ovnen på 200 °C i omtrent 10 minutter.
- Legg over laks og resten av pestoen og stek videre til laksen er gjennomstekt, i omtrent 15 minutter.
- Server retten med ris.
Hei.. kunne det gått an å bytta ut pesto med noe annet? Har ei jente så.ikje er så fan av pesto
Hei!
Hva med å blande ut pesto i créme fraîce for å gjøre det hele litt mildere? Dette kan du også gjøre med rød pesto. Om pesto er helt uaktuelt ville jeg brukt créme fraîche med grønnsakssalt og litt pepper.
Mia 🙂
Herlig rett!
Benyttet på mors 75 års dag. Fikk til en steinsopp-risotto som tilbehør.
Valgte å sette grønnsakene i ovnen ca. 10 minutter før fisken ble lagt på for å få de stekt nok. Veldig mettende men det gikk ned alt sammen.
Hyggelig å høre at den falt i smak, Geir! Og gratulerer med dagen til mor 🙂