• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Laks med pesto og eple

16. februar 2014 By Mia 4 kommentarer

Laks med pesto og eple

Laks med pesto og eple

Jeg fikk servert laks med pesto og eple for første gang hos ei venninne. Dette smakte utrolig godt, men som dere kanskje har forstått er jeg veldig glad i grønnsaker og hadde derfor lyst til å legge til litt ekstra grønt. Derfor har jeg prøvd meg litt fram for å finne noen gode kombinasjoner, og jeg syns suksessen ble stor til slutt.

Ingredienser:

-gir tre posjoner

Ca. 600 g laksefilet i skiver
2 epler
1 glass grønn pesto
5 bunter brokkoli
1 paprika
6 sjampinjonger

Ris til servering

Tips: Strø usaltede cashewnøtter over retten før densettes i ovnen. Dersom du syns pestosmaken er litt for utprega kan pestoen blandes med litt rømme.

Fremgagngsmåte:

  1. Skrell eplene og del dem i båter og hakk grønnsakene i biter.
  2. Legg grønnsaker, epler i ei ildfast form og fordel mesteparten av pestoen jevnt over. Det hele stekes i ovnen på 200 °C i omtrent 10 minutter.
  3. Legg over laks og resten av pestoen og stek videre til laksen er gjennomstekt, i omtrent 15 minutter.
  4. Server retten med ris.

Laks med pesto og eple

 

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk, Fra hagen, Rask middag

Forrige post: « Nachos i form
Neste post: Kornblanding med kokos, tranebær og banan »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Cecilir

    7. mars 2016 ved 01:03

    Hei.. kunne det gått an å bytta ut pesto med noe annet? Har ei jente så.ikje er så fan av pesto

    Svar
    • Mia

      7. mars 2016 ved 21:21

      Hei!
      Hva med å blande ut pesto i créme fraîce for å gjøre det hele litt mildere? Dette kan du også gjøre med rød pesto. Om pesto er helt uaktuelt ville jeg brukt créme fraîche med grønnsakssalt og litt pepper.

      Mia 🙂

      Svar
  2. Geir Tjønneland

    23. desember 2016 ved 20:12

    Herlig rett!
    Benyttet på mors 75 års dag. Fikk til en steinsopp-risotto som tilbehør.

    Valgte å sette grønnsakene i ovnen ca. 10 minutter før fisken ble lagt på for å få de stekt nok. Veldig mettende men det gikk ned alt sammen.

    Svar
    • Mia

      28. desember 2016 ved 22:03

      Hyggelig å høre at den falt i smak, Geir! Og gratulerer med dagen til mor 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat