Oppskrift på kornblanding med kokos, tranebær og banan
En god kornblanding er med på å gi en god start på dagen. Kornblanding med kokos, tranebær og banan er lett å lage og den er uten tilsatt sukker.
Ingredienser:
7 dl havregryn
1,5 dl kokosmasse
2 dl usaltede gresskarkjerner
3 dl mandler
3 dl (100g) tranebær (gjerne uten sukker)
1,5 banan
Fremgangsmåte:
- Grovhakk mandlene og mos bananene til en seig masse.
- Bland så alle ingrediensene sammen og spre det hele over et dypt stekebrett. Varm ovnen (gjerne på varmluft) til 175 °C. Stek frokostblandingen under omrøring til den er nesten tørr (omtrent 30 minutter).
- Skru av ovnen, åpne opp ovnsdøra og la blandinga kjøles ned. Rør om i ny og ne.
Jeg var egentlig veldig fornøyd med mitt første frokosblandingprosjekt, men forandring fryder. Derfor fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på et nytt et. Jeg fant to spennende oppskrifter på nettet, en hvor most banan var brukt som søtning og en som inneholdt kokos og tranebær. Sammenslåinga av de to oppskriftene falt veldig godt i smak her hjemme. Er man derimot ikke særlig glad i banan vil jeg nok heller anbefale min andre oppskrift på konblanding. Den finner du her https://www.miasmat.no/frokostblanding/ .
Legg igjen en kommentar