– gir 3-4 porsjoner
600-800 g laks
2 paprika (gjerne i forskjellig farge)
1 løk
250 g cherrytomater
6 ss rød pesto
Ca. 0,5 dl olivenolje
Salt og pepper
Revet parmesan til servering
Pasta, mengde tilpasset antallet porsjoner
Hakk grønnsakene og legg dem i ei ildfast form. Tøm olivenolje over og krydre med salt og pepper. Legg laksefiletene oppå grønnsakene og fordel rød pesto over hver enkelt laksefilet. Stek så forma i forvarmet ovn på over- og undervarme, 225 °C, i 25-30 minutter. Tilbered pasta som anvist på pakka. Server laksen med pasta og revet parmesan.
Har man det travelt er det ikke mye som slår ei ovnsstekt fiskeform. Det er litt grønnsaker som må vaskes og kuttes, men resten gjør seg stort sett selv. Har man noen grønnsaker liggende, er denne fiskeforma en fin anledning til å få brukt dem opp. Det meste passer til, så her er det bare å bruke rester og fantasien. Husk bare at grønnsaker som har lengre steketid enn laksen bør forstekes litt.
For nesten et år siden ble jeg invitert på middag til noen indiske arbeidskolleger. De hadde oppdaga nettopp oppdaga laks, og syntes det var helt supert. Jeg fikk servert laks med indiske krydre, og det smakte utmerket. Det er utrolig hvor mye godt som kan komme ut av litt laksefilet!
Dina
Laget denne uten paste, spiste med potetmos og salat v siden av. Helt nydelig!