-metter 2 risottoglade munner
350 g grønne asparges
170 g risottoris
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin
2 ss smør
6-7 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
50 g revet parmesan
3 soltørkede tomater
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Finhakk løk og hvitløk og skjær de soltørkede tomatene i strimler. Fres det hele i litt olje og halvparten av smøret til løken er blank. Vend inn risottorisen og stek på middels varme i noen minutter. Tilsett hvitvin og la den koke inn. Tilsett buljong og omlag halvparten av vannet. Når vannet har kokt inn, tilsettes det gradvis mer. Rens og hakk asparges. Aspargesene tilsettes sammen med siste slant med vann (ta gjerne unna noen aspargestopper om du ønsker å pynte med dem). Når siste rest med vann har kokt inn, tilsettes resten av smøret. revet parmesan og ønsket mengde salt og pepper.
En dag i forrige uke bestemte jeg meg for å lage middag av det som allerede befant seg i skap og kjøleskap. Jeg var litt for giddalaus til å gå i butikken. I tillegg har jeg bestemt meg for å gå inn for å kaste mindre mat. Mest mulig i munnen og minst mulig i søpla, det er mitt nye matmotto. Dermed hadde jeg dobbelt motivasjon for å legge hodet i bløt.
I kjøleskapet befant det seg litt tilbehør og en slant hvitvin etter helgas grilling. Jeg har lest oppskrifter på risotto med asparges før, og jeg tror jeg har sett en med asparges og soltørka tomat for òg. Mer skulle faktisk ikke til for å få en velsmakende risotto. For meg ble dette middag, men serverer du den i mindre posjoner har du en meget god forrett!
Legg igjen en kommentar