Oppskrift på blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje
Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje er enkelt å lage og smaker mange hakk bedre enn syltetøyet du får kjøpt i butikken. Lag gjerne litt ekstra og frys ned overskuddet.
Ingredieser:
-gir omtrent 5 dl syltetøy
500 g blåbær
150-200 g sukker
0,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljesukker
2-3 ss maizena
Fremgangsmåte
- Kok opp blåbær og sukker.
- Ha i kanel og vaniljesukker.
- Rør ut maizena i kaldt vann og tilsett gradvis til ønsket konsistens. Husk at syltetøyet stivner ekstra etter nedkjøling.
TIPS! Skal syltetøyet oppbevares i noe tid kan det være lurt å koke glasset (og lokk) du oppbevarer det i rett før du heller over varmt syltetøy. Dette hindrer uønskede bakterier i å få fritt spillerom!
Som jeg tidligere har nevnt, har vi mange nasjonaliteter på jobben. Mange av dem kommer og går, men nå var det altså en liten familie som kom tilbake til Norge for en periode. Det er jo selvfølgelig ekstra hyggelig! Derfor skulle jeg lage en liten matgave som forhåpentligvis kunne falle i smak for mennesker fra andre verdenshjørner. Valget falt på syltetøy. Ganske internasjonalt, men det er kanskje litt typisk norsk å lage det selv? Jeg satser nå på det!
Som vanlig måtte jeg eksperimentere litt med krydder og smaker. Når man lager syltetøyet selv, er det lurt å smake litt underveis, så man kan tilpasse mengden sukker og andre smakstilsetninger etter egen gane. Her er det bare å optimalisere! Håper det faller i smak!
Monja Wiik
Tusen takk for enkel og god oppskrift. Jeg har aldri laget syltetøy før, så dette var gøy!
Selv hadde jeg bare litt kokosblomstsukker i hus, ikke like mye som oppskriften ønsket. Det gikk likevel bra. Tilsatte det jeg hadde + litt lønnesirup(!).
Jeg skal i en bursdagsmiddag i kveld, så da blir det stas med hjemmelaget syltetøy i gave!
Mia
Godt syltetøyet falt i smak! Det er alltid hyggelig å få en spiselig gave 🙂