• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje

11. mai 2014 By Mia 2 kommentarer

 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Oppskrift på blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje er enkelt å lage og smaker mange hakk bedre enn syltetøyet du får kjøpt i butikken. Lag gjerne litt ekstra og frys ned overskuddet.

Ingredieser:

-gir omtrent 5 dl syltetøy
500 g blåbær
150-200 g sukker
0,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljesukker
2-3 ss maizena

Fremgangsmåte

  1.  Kok opp blåbær og sukker.
  2. Ha i kanel og vaniljesukker.
  3. Rør ut maizena i kaldt vann og tilsett gradvis til ønsket konsistens. Husk at syltetøyet stivner ekstra etter nedkjøling.

TIPS! Skal syltetøyet oppbevares i noe tid kan det være lurt å koke glasset (og lokk) du oppbevarer det i rett før du heller over varmt syltetøy. Dette hindrer uønskede bakterier i å få fritt spillerom!
Som jeg tidligere har nevnt, har vi mange nasjonaliteter på jobben. Mange av dem kommer og går, men nå var det altså en liten familie som kom tilbake til Norge for en periode. Det er jo selvfølgelig ekstra hyggelig! Derfor skulle jeg lage en liten matgave som forhåpentligvis kunne falle i smak for mennesker fra andre verdenshjørner. Valget falt på syltetøy. Ganske internasjonalt, men det er kanskje litt typisk norsk å lage det selv? Jeg satser nå på det!

 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Som vanlig måtte jeg eksperimentere litt med krydder og smaker. Når man lager syltetøyet selv, er det lurt å smake litt underveis, så man kan tilpasse mengden sukker og andre smakstilsetninger etter egen gane. Her er det bare å optimalisere! Håper det faller i smak!

 

 

Filed Under: Frokost, Oppskrifter, Pålegg Tagged With: Fra skogen, Smått og tilbehør, vegansk

Forrige post: « Cottage cheese-kake med bringebærsaus
Neste post: Risotto med asparges og soltørka tomat »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Monja Wiik

    17. august 2016 ved 13:27

    Tusen takk for enkel og god oppskrift. Jeg har aldri laget syltetøy før, så dette var gøy!
    Selv hadde jeg bare litt kokosblomstsukker i hus, ikke like mye som oppskriften ønsket. Det gikk likevel bra. Tilsatte det jeg hadde + litt lønnesirup(!).
    Jeg skal i en bursdagsmiddag i kveld, så da blir det stas med hjemmelaget syltetøy i gave!

    Svar
    • Mia

      17. august 2016 ved 18:33

      Godt syltetøyet falt i smak! Det er alltid hyggelig å få en spiselig gave 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat