• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje

11. mai 2014 By Mia 2 Comments

 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Oppskrift på blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje er enkelt å lage og smaker mange hakk bedre enn syltetøyet du får kjøpt i butikken. Lag gjerne litt ekstra og frys ned overskuddet.

Ingredieser:

-gir omtrent 5 dl syltetøy
500 g blåbær
150-200 g sukker
0,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljesukker
2-3 ss maizena

Fremgangsmåte

  1.  Kok opp blåbær og sukker.
  2. Ha i kanel og vaniljesukker.
  3. Rør ut maizena i kaldt vann og tilsett gradvis til ønsket konsistens. Husk at syltetøyet stivner ekstra etter nedkjøling.

TIPS! Skal syltetøyet oppbevares i noe tid kan det være lurt å koke glasset (og lokk) du oppbevarer det i rett før du heller over varmt syltetøy. Dette hindrer uønskede bakterier i å få fritt spillerom!
Som jeg tidligere har nevnt, har vi mange nasjonaliteter på jobben. Mange av dem kommer og går, men nå var det altså en liten familie som kom tilbake til Norge for en periode. Det er jo selvfølgelig ekstra hyggelig! Derfor skulle jeg lage en liten matgave som forhåpentligvis kunne falle i smak for mennesker fra andre verdenshjørner. Valget falt på syltetøy. Ganske internasjonalt, men det er kanskje litt typisk norsk å lage det selv? Jeg satser nå på det!

 

Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanlje

Som vanlig måtte jeg eksperimentere litt med krydder og smaker. Når man lager syltetøyet selv, er det lurt å smake litt underveis, så man kan tilpasse mengden sukker og andre smakstilsetninger etter egen gane. Her er det bare å optimalisere! Håper det faller i smak!

 

 

Filed Under: Frokost, Oppskrifter, Pålegg Tagged With: Fra skogen, Smått og tilbehør, vegansk

Previous Post: « Cottage cheese-kake med bringebærsaus
Next Post: Risotto med asparges og soltørka tomat »

Reader Interactions

Comments

  1. Monja Wiik

    17. august 2016 at 13:27

    Tusen takk for enkel og god oppskrift. Jeg har aldri laget syltetøy før, så dette var gøy!
    Selv hadde jeg bare litt kokosblomstsukker i hus, ikke like mye som oppskriften ønsket. Det gikk likevel bra. Tilsatte det jeg hadde + litt lønnesirup(!).
    Jeg skal i en bursdagsmiddag i kveld, så da blir det stas med hjemmelaget syltetøy i gave!

    Svar
    • Mia

      17. august 2016 at 18:33

      Godt syltetøyet falt i smak! Det er alltid hyggelig å få en spiselig gave 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme