• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Cottage cheese-kake med bringebærsaus

8. mai 2014 By Mia Leave a Comment

Cottage cheese-kake med bringebærsaus

-gir en stor (ca. 25 cm. i diameter), sirkulær kakeform

Smuldredeig:
250 g hvetemel
100 g smør
60 g sukker
2 ts bakepulver
1 eggeplomme
2 ss vannBringebærsaus:
400 g bringebær
3-4 ss melis
2 ts maizena

Fyll:
160 g sukker (øk noe om du liker kakene søte)
100 g smør
4 egg
1 eggehvite
2 beger cottage cheese
1 ss potetmel
1 ss sitronsaft
2 ts ekte vaniljesukker

TIPS! Foretrekker du søte kaker kan mengden sukker i fyllet med fordel økes noe!

Bland de tørre ingrediensene i smuldredeigen sammen. Del smør i biter og kna inn smør, eggeplomme og vann. Skill egg og eggeplommer for fyllet. Smelt smøret og blant potetmel, vaniljesukker og sukker med smør, eggeplommer, cottage cheese og sitronsaft. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn med ostemassen. Legg omtrent halvparten av smuldredeigen jevnt fordelt i bunnen av ei smurt kakeform, hell ostemassen over og strø resten av smuldredeigen på toppen. Stek kaka på over- og undervarme, 200 °C, i 50-60 minutter. Følg med – for å unngå at kaka blir for godt stekt på toppen, kan det være nødvendig å dekke til med bakepapir. Imens kaka stekes varmes bringebær i en kjele. Mos bærene til en flytende masse og sil ut steinene. Rør ut 2 ts maizena i litt kaldt vann og ha det i bringebærsafta. Kok opp, trekk det av plata og rør inn melis. Kjøl ned både kaka og bringebærsausen før servering.

 

Cottage cheese-kake smakte jeg for første gang hos mormor og morfar. Mormor har veldig mange gode kaker på lager, og cottage cheese-kaka skuffa ikke den heller. Denne nye herligheten var mektig og søt. Jeg syns egentlig denslags kaker er veldig gode, men jeg orker irriterende lite før kvalmen tar overhånd. Det som senere slo meg med denne kaka, var at den antagelig ville smakt godt selv om den ikke var fullt så søt også.

Jeg har prøvd meg på noen «sunnere varianter» av godsaker oppigjennom, og jeg må medgi at ikke alle kan beskrives som særlig vellykkede. Men denne cottage cheese-kaka syns jeg ble veldig bra. For all del, jeg har fremdeles sukker og smør i den, men sammenligna med en skikkelig søt sjokoladekake blir mengden heller liten. Og det beste av alt er at jeg orker et stort og godt stykke uten å blir kvalm! Men foretrekker du veldig søte kaker, kan det være et lurt trekk å øke mengden sukker i fyllet litt.

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Kake, Sunnere godsaker

Previous Post: « Halvgrovt grytebrød med hvete
Next Post: Blåbærsyltetøy med et hint av kanel og vanilje »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme