Poke stammer opprinnelig fra Hawaii, og retten er ikke helt ulik sashimisalat. Ingredienselista i denne oppskrifta ser kanskje noe lang ut, men det hele er ikke spesielt komplisert og resultatet blir knallgodt. Marinade, sylta rødløk og quinoa kan dessuten lages klart dagen i forveien.
Som alltid når man serverer rå fisk kan det være verdt å tenke seg litt ekstra om før man setter i gang. Her finner du tips og råd når det kommer til bruk av rå fisk hos Matportalen.
Oppskrift på laksepoke med mango, avokado og sylta rødløk
Laksepoke med mango, avokado og sylta rødløk er deilig på smak og det aller meste av retten kan faktisk lages klart dagen i forveien.
Ingredienser:
Marinert laks:
250 g laks (se gjerne tips hos matportalen)
0,25 dl soyasaus
1 fedd hvitløk
5 g fersk ingefær
2 ss honning
2 ts sesamolje
Sylta rødløk:
1 rødløk
2 dl vann
3 ss eplecidereddik
3 ss sukker
Annet:
1 dl quinoa
1 mango
1 avokado
40 g sjøgress
1 ss sesamfrø
2 vårløk
Fremgangsmåte:
- Kok quinoa som anvist på pakka.
- Finhakk ingefær og hvitløk og bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær laks i terninger og legg den i marinaden. Laksen blir ekstra god om du lar den ligge i marinaden i kjøleskap natten over, men har du dårlig tid lar du den ligge mens du lager resten av retten.
- Skjær rødløk i tynne ringer. Kok opp vann, eplecidereddik og sukker. Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i rødløkringene og kok opp igjen. Trekk gryta av varmen og la rødløken ligge mens resten av retten lages.
- Skjær mango og avokado i terninger.
- Legg quinoa i bunnen av to boller og la den avkjøles før du danderer laks, avrent rødløk, mango, avokado, sjøgress og vårløk på toppen. Tøm over resten av marinaden fra laksen og strø sesamfrø over.
Legg igjen en kommentar