Oppskrift på marsipankuler med sjokolade og appelsin
Marsipankuler med sjokolade og appelsin passer perfekt som en liten gave eller som helgekos.
Ingredienser:
-gir omtrent 30 kuler
250 g marsipan
100 g kokesjokolade
5 ss kakaopulver
3 ss kremføte
2 ss cointreau
1,5 ts appesinzest (ytterste del av appelsinskallet)
Fremgangsmåte:
- Trill kuler av marsipanen og legg kulene på et fat. Tøm over cointreau og rull kulene rundt til alle har blitt fuktige av cointreauen.
- La kulene tørke mens sjokoladen smeltes i vannbad.
- Skjær av litt zest av en appelsin, altså det ytterste laget av skallet (unngå det hvite). Finhakk zesten og rør det inn med sjokoladen. Rør også inn fløte. Virker sjokoladen veldig «tørr og seig» kan du tilsette litt ekstra fløte.
- Bruk en tannpirker eller lignende og vend marsipankula først i sjokolade og deretter i kakaopulver. La kulene tørke på et stykke bakepapir.
TIPS! Ønsker du å lage marsipanen selv finner du en oppskrift her.
Jeg er en veldig stor tilhenger av spiselige julegaver. Jeg liker både å få og å gi gaver som kan spises. Er den spiselige gaven i tillegg hjemmelagd er det hele ekstra hyggelig. Må man legge hjernen i bløt for å komme på en nyttig gave til noen som allerede har huset fullt, tar det ikke så mye lengre tid å lage noen spiselige godsaker. Og disse marsipankulene med sjokolade og appelsin passer perfekt som en liten gave. Jeg pakker gjerne mine spiselige gaver inn i litt cellofan og knyter igjen med hyssing – ganske så enkelt og veldig fint.
Legg igjen en kommentar