-gir 25-30 kranser
1 hardkokt eggeplomme
1 egg
60 g sukker
125 g smør
175 g siktet hvetemel
2 ts ekte vaniljesukker
3 ss perlesukker
Skill plomme og hvite av det ukokte egget. Mos den kokte eggeplommen og visp begge eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker til blandinga bli luftig og eggedosisaktig. Smuldre smøret i melet og bland dette sammen med eggedosisen. Dekk til deigen og la den stå kaldt i en times tid. Trill fingertykke pølser av deigen mens den fremdeles er kjølig. Form kranser av pølsene, pensle med eggehvite og dryss perlesukker over. Stek kransene lavt i ovnen på 180 grader til kakene blir lett gylne, i omtrent 10-12 minutter.
Min bedre halvdel hadde kun èn type julekake på ønskelista i år, nemlig berlinerkranser. Og visse fordeler får han av at jeg ustanselig henger på kjøkkenet. Oppvasken (hans ansvarsområde) blir riktignok ganske så mye større nå enn før Mias Mat kom til verden, men sulteforing blir det i alle fall ikke.
Jeg har nå fått meg min første skikkelige samarbeidspartner. I tiden framover kommer jeg til å publisere enkelte innlegg jeg har lagd for Helios. Bildene og oppskriftene er fremdeles lagd av meg, men Helios vil kunne bruke de samme bildene og oppskriftene i sine kanaler. Jeg har ganske så frie tøyler når det kommer til utvikling av oppskrifter, og jeg kommer fremdeles til å publisere en hel del oppskrifter utenom dette samarbeidet. Derfor tviler jeg på at dere vil merke noen stor forskjell i tiden som kommer!
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar