Oppskrift på Nektarin med sjokolade og nøttestrø
Kombinasjonen frukt, nøtter og sjokolade gir mange muligheter for godsaker. Denne varianten er veldig enkel og skikkelig god!
Ingredienser
2 nektariner
100 g sjokolade
40 g hasselnøtter
Fremgangsmåte
- Del nektarinen i båter, grovhakk hasselnøtter og smelt sjokoladen i vannbad.
- Dypp nektarinbåtene halvveis ned i den flytende sjokoladen og vend så den sjokoladekledde delen i hasselnøttbitene.
Å ta fine bilder av mat er ikke alltid gjort i en fei, og ikke all mat holder seg like fin over tid. Som regel går dette helt greit ettersom jeg ikke fotograferer i en evighet. Men akkurat med frukt kan det hele være litt problematisk. Mye frukt blir stygg i fargen ganske raskt når den kommer i kontakt med luft. Det som skjer er at syren i frukten reagerer med oksygenet i lufta, og resultatet blir gjerne brun frukt som ikke akkurat gjør seg så godt på bilde. Denne oksidasjonen av frukten kan bremses ved å benytte seg av en såkalt antioksidant. Sitronsyre fungerer som en antioksidant ved at den reagerer med oksygenet i lufta og «bremser» reaksjonen mellom frukten og oksygenet. Derfor drypper jeg gjerne noen dråper sitron på frukten før jeg begynner å ta bilder. Det samme trikset benytter jeg hvis jeg skal forhindre at frukten blir brun før den når gjestenes fat!
Legg igjen en kommentar