• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ovnsbakt torsk med asparges

28. oktober 2014 By Mia Skriv en kommentar

Ovnsbakt torsk med asparges

Til 4:
600 g torsk
1,5 rødløk
450 g asparges
12 cherrytomater
20 g smør
0,25 sitron
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Olje til steking

Potetmos:
800 g poteter
2 dl melk
30 g smør
Salt og pepper

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møte. Rens asparges og rødløk i mens potetene koker og del grønnsakene i grove biter. Stek asparges og rødløk mørt i litt olje i stekepanna. Legg asparges, rødløk og cherrytomater i ei ildfast form, fordel små smørklatter rundt og klem sitronsaft over. Skjær torskefileten i porsjonsstykker og legg torskestykkene over grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Stek forma på 200  °C i omtrent 15 minutter. Hell vannet av potetene, mos dem, rør inn melk og smak til med salt og pepper.

Jeg lager en hel del retter med ovnsbakt torsk og laks, som denne oppskriften på ovnsbakt torsk med asparges. Hovedgrunnen er selvfølgelig at jeg syns rettene blir veldig gode, men det skader jo ikke at disse rettene stort sett er utrolig enkele å lage heller! Pakker med fersk laks og torsk finner man etterhvert i de fleste dagligvarebutikker. Og er du litt skeptisk til fisk i utgangspunktet vil jeg absolutt anbefale deg å gå for fersk fisk. Det smaker rett og slett mye bedre etter min mening. En annen fordel med disse rettene er at jeg kan bruke opp eventuelle overskuddsgrønnsaker jeg har liggende i kjøleskapet – det er mye forskjellig grønt som passer i en god fiskeform!

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk, Hyttemat

Forrige post: « Ukemeny med barnevennlige retter
Neste post: Pizzasalat med parma »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat