Til 4:
600 g torsk
1,5 rødløk
450 g asparges
12 cherrytomater
20 g smør
0,25 sitron
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Olje til steking
Potetmos:
800 g poteter
2 dl melk
30 g smør
Salt og pepper
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møte. Rens asparges og rødløk i mens potetene koker og del grønnsakene i grove biter. Stek asparges og rødløk mørt i litt olje i stekepanna. Legg asparges, rødløk og cherrytomater i ei ildfast form, fordel små smørklatter rundt og klem sitronsaft over. Skjær torskefileten i porsjonsstykker og legg torskestykkene over grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Stek forma på 200 °C i omtrent 15 minutter. Hell vannet av potetene, mos dem, rør inn melk og smak til med salt og pepper.
Jeg lager en hel del retter med ovnsbakt torsk og laks, som denne oppskriften på ovnsbakt torsk med asparges. Hovedgrunnen er selvfølgelig at jeg syns rettene blir veldig gode, men det skader jo ikke at disse rettene stort sett er utrolig enkele å lage heller! Pakker med fersk laks og torsk finner man etterhvert i de fleste dagligvarebutikker. Og er du litt skeptisk til fisk i utgangspunktet vil jeg absolutt anbefale deg å gå for fersk fisk. Det smaker rett og slett mye bedre etter min mening. En annen fordel med disse rettene er at jeg kan bruke opp eventuelle overskuddsgrønnsaker jeg har liggende i kjøleskapet – det er mye forskjellig grønt som passer i en god fiskeform!
Legg igjen en kommentar