Oppskrift på pizzasalat med parma
I pizzasalat med parma er en pizzabunn toppet med en smakfull og spennende salat.
Ingredienser
-til 2 lunsjsultne
4,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
ca. 1/3 pose tørrgjær
3 ss olivenolje
70 g revet parmesan
70 g blandet salat
70 g parmaskinke
8 cherrytomater
125 g mozarella
15 g pinjekjerner
ca. 120 g grønn pesto
6 ss god olivenolje
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær i vann og olje, tilsett salt og mel og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen, gjerne med pizzastein eller en jerngryte på hodet, til 225 °C.
- Elt deigen lett og form litt flate, ovale brød og la deigen etterheve i omtrent 20 minutter. Dryss revet parmesan over.
- Legg brødene på pizzasteinen (om du har) og stek i omtrent 15 minutter, eller til brødet har fått farge.La brødet kjøles ned.
- Rens salaten, del cherrytomatene i to og del mozarellaen i tynne skiver. Fordel salat, tomat, mozarella, parmaskinke og pinjekjerner over bunnene og hell litt olivenolje over. Server med pesto.
Mamma bestilte pizzasalat på Olivia restaurant for noen uker siden. Vi var nok begge ganske forventningsfulle til kombinasjonen pizza og salat. Det så utrolig godt ut, så det tok ikke mange dagene før jeg prøvde meg på å lage min egen variant. Salat servert på en nystekt pizzabunn høres kanskje noe noe merkelig ut, men jeg vil si at kombinasjonen ga det litte ekstra både når det kommer til smak og utseende. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar