Tomat og basilikum er et skikkelig radarpar. Vi møter kombinasjonen av disse to godsakene mange steder, og flere av våre italienske favorittretter spiller på nettopp denne kombinasjonen. Tomaten er søt og syrlig og basilikumen lett bitter og krydra, og smakskombinasjonen av dette blir rett og slett en sikker vinner. Pizza, pasta, supper, lasagne, bruschetta og salat med tomat, basilikum og mozzarella er eksempler på retter hvor denne smakskombinasjonen spiller en sentral rolle.
Oppskrift på pasta med pesto og ovnsbakte cherrytomater
Det enkle er ofte det beste heter det visst. Og det gjelder ikke så rent sjelden når det kommer til mat. Ingredienselista i denne oppskrifta på pasta med pesto og ovnsbakte cherrytomater ser kanskje litt lang ut, men det er nok i hovedsak fordi flere av ingrediensene går igjen flere ganger. Retten kan forenkles ytterligere ved å bruke bortelagd pesto, men jeg må nevne at hjemmelagd er så utrolig mye bedre at det er verdt innsatsen å lage den selv.
Antall porsjoner: 2 porsjoner
Tilberedelsestid: 30 minutter
Ingredienser:
Pasta:
200 g fersk pasta
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
Ovnsbakte cherrytomater:
250 g tomater
3 ss olivenolje
0,25 ts salt
0,5 ts pepper
Pesto:
0,5 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båter hvitløk
25 g revet parmesan
0,5 dl nøytral olivenolje (rapsolje kan også benyttes)
1 ss sitronsaft
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Skyll tomatene godt og fordel dem utover et stekebrett. Ha over olivenolje, salt og pepper.
- Stek tomatene i forvarment ovn, over og undervarme 150 °C til de har blitt myke, ca. 20 minutter. Har du godt med tid kan du gjerne la dem stekes lengre.
- Tørrist pinjekjerner på høy varme i ei panne til de får litt farge.
- Miks basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha i olivenolje og smak til med salt og pepper.
- Kok opp vann og salt og kok pasta som anvist på pakken.
- Server pasta med pesto og ovnsbakte tomater.
Legg igjen en kommentar