Oppskrift på pepperkaker med vri
Det finnes jo allerede utallige pepperkakeoppskrifter lett tilgjengelig på nettet, derfor har jeg prøvd meg på en oppskrift på pepperkaker med en ny vri.
Ingredienser
450 g mel
150 g smør
1 dl mørk sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
0,5 ts malt nellik
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt pepper
0,5 ts malt kanel
1 ts bakepulver
2 ss cointreau
TIPS! Ønsker du en helt vanlig pepperkakeoppskrift kan du utelate cointreau
Fremgangsmåte
- Varm opp smør, sirup og sukker og rør om til alt blir en uniform masse. Avkjøl massen noe og tilsett kremfløte og cointreau. Tilsett bakepulver og krydder med sikt for å unngå klumper.
- Sikt så i mel til deigen blir passe fast. La pepperkakedeigen stå kjølig i minst noen timer (gjerne natta over).
- Kjevle deigen tynt ut på bakepapir, stikk ut figurer og stek dem på 175 °C i 8-10 minutter, eller til pepperkakene har fått en fin brunfarge. Spis pepperkakene som de er eller pynt med det du måtte ønske!
Det finnes allerede en hel haug med gode pepperkakeoppskrifter fritt tilgjengelig på nettet, så det å publisere enda en vanlig pepperkakeoppskrift ville på ingen måte tilført oppskriftsverden så mye nytt. I nymotens stil sendte jeg derfor min kjære stemor og oppskriftsrådgiver en sms og spurte om hun hadde en spennende pepperkakeoppskrift på lager. Tipset jeg fikk var å bruke Tine Meieriers oppskrift som basis og å prøve å tilsette litt likør. Appelsinlikør og pepperkaker var den beste kombinasjonen jeg kunne tenke meg, så valget falt på cointreau. I tillegg har jeg valgt å bruke mørk sirup ettersom jeg er ute etter litt ekstra smak i disse pepperkakene, altså vanlige pepperkaker med vri.
Publisert 25.11.2014
Legg igjen en kommentar