• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

24. mai 2015 By Mia Leave a Comment

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

Oppskrift på persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré utgjør en imponerende fiskerett som ikke er så veldig komplisert å lage.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

500-600 g kveite i skiver
30 g pistasj
1 håndfull persille
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
2 ss sitronsaft

8 asparges
20 g smør

Mandelpotetpuré:
500 g mandelpotet
75g usaltet smør
1 dl fløte
0,5 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Skrell mandelpotetene og la potetene koke til de er møre, i omtrent 20 minutter.
  2. Ha pistasjenøtter, persille, krydder og sitronsaft i en morter og mos det hele godt sammen.
  3. Legg kveiteskivene i ei ildfast form om legg persilleblandinga over. Stek kveiteskivene i forvarmet ovn, 180 °C til kveita er gjennomstekt (10-15 minutter for normal tykkelse på kveiteskivene).
  4. Rens aspargesen. Denne nederste delen av aspargesen er trå og knekkes derfor av. Stek aspargesen i litt smør i et par minutter.
  5. Mos potetene, rør inn smør og fløte og smak til med salt.
  6. Server kveite med asparges og mandelpotetpuré.

 

Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å lage fisk. Jeg lager fisk flere ganger i uka, så hyppigheten av fiskeretter er det ikke noe å si på. Men spesielt flink til å variere fiskeslagene er jeg ikke. Det blir stort sett til de ferdigpakkede skivene av laks man finner i de fleste dagligvarebutikkene. Og kanskje torsk en gang i ny og ne. Denne oppskriften er altså del av min plan om å bli bedre til å variere fiskeslagene.

Kveita har tidligere vært lista som nær truet på nasjonal rødliste for utrydningstruede planter og dyr. I den siste versjonen av rødlista (2010) ble kveita nedgradert til livskraftig ettersom den nasjonale bestanddelen av kveite er stigende. Kveita vokser seint og har høy kjønnsmoden alder, og fisket er derfor regulert ved minstemål for fisk, maskestørrelse i garn og enkelte forbud i gitte tidsrom. Ønsker du å lese mer om kveite, kan jeg anbefale nettsidene til havforskningsinstituttet hvor jeg fant mye interessant stoff!

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk, Jul, kosemat

Previous Post: « Smoothie med tranebær og bringebær
Next Post: Lapper med banan og havregryn »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme