• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

24. mai 2015 By Mia Skriv en kommentar

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

Oppskrift på persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré

Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré utgjør en imponerende fiskerett som ikke er så veldig komplisert å lage.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

500-600 g kveite i skiver
30 g pistasj
1 håndfull persille
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
2 ss sitronsaft

8 asparges
20 g smør

Mandelpotetpuré:
500 g mandelpotet
75g usaltet smør
1 dl fløte
0,5 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Skrell mandelpotetene og la potetene koke til de er møre, i omtrent 20 minutter.
  2. Ha pistasjenøtter, persille, krydder og sitronsaft i en morter og mos det hele godt sammen.
  3. Legg kveiteskivene i ei ildfast form om legg persilleblandinga over. Stek kveiteskivene i forvarmet ovn, 180 °C til kveita er gjennomstekt (10-15 minutter for normal tykkelse på kveiteskivene).
  4. Rens aspargesen. Denne nederste delen av aspargesen er trå og knekkes derfor av. Stek aspargesen i litt smør i et par minutter.
  5. Mos potetene, rør inn smør og fløte og smak til med salt.
  6. Server kveite med asparges og mandelpotetpuré.

 

Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å lage fisk. Jeg lager fisk flere ganger i uka, så hyppigheten av fiskeretter er det ikke noe å si på. Men spesielt flink til å variere fiskeslagene er jeg ikke. Det blir stort sett til de ferdigpakkede skivene av laks man finner i de fleste dagligvarebutikkene. Og kanskje torsk en gang i ny og ne. Denne oppskriften er altså del av min plan om å bli bedre til å variere fiskeslagene.

Kveita har tidligere vært lista som nær truet på nasjonal rødliste for utrydningstruede planter og dyr. I den siste versjonen av rødlista (2010) ble kveita nedgradert til livskraftig ettersom den nasjonale bestanddelen av kveite er stigende. Kveita vokser seint og har høy kjønnsmoden alder, og fisket er derfor regulert ved minstemål for fisk, maskestørrelse i garn og enkelte forbud i gitte tidsrom. Ønsker du å lese mer om kveite, kan jeg anbefale nettsidene til havforskningsinstituttet hvor jeg fant mye interessant stoff!

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk, Jul, kosemat

Forrige post: « Smoothie med tranebær og bringebær
Neste post: Lapper med banan og havregryn »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat