Oppskrift på persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré
Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré utgjør en imponerende fiskerett som ikke er så veldig komplisert å lage.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
500-600 g kveite i skiver
30 g pistasj
1 håndfull persille
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
2 ss sitronsaft
8 asparges
20 g smør
Mandelpotetpuré:
500 g mandelpotet
75g usaltet smør
1 dl fløte
0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
- Skrell mandelpotetene og la potetene koke til de er møre, i omtrent 20 minutter.
- Ha pistasjenøtter, persille, krydder og sitronsaft i en morter og mos det hele godt sammen.
- Legg kveiteskivene i ei ildfast form om legg persilleblandinga over. Stek kveiteskivene i forvarmet ovn, 180 °C til kveita er gjennomstekt (10-15 minutter for normal tykkelse på kveiteskivene).
- Rens aspargesen. Denne nederste delen av aspargesen er trå og knekkes derfor av. Stek aspargesen i litt smør i et par minutter.
- Mos potetene, rør inn smør og fløte og smak til med salt.
- Server kveite med asparges og mandelpotetpuré.
Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å lage fisk. Jeg lager fisk flere ganger i uka, så hyppigheten av fiskeretter er det ikke noe å si på. Men spesielt flink til å variere fiskeslagene er jeg ikke. Det blir stort sett til de ferdigpakkede skivene av laks man finner i de fleste dagligvarebutikkene. Og kanskje torsk en gang i ny og ne. Denne oppskriften er altså del av min plan om å bli bedre til å variere fiskeslagene.
Kveita har tidligere vært lista som nær truet på nasjonal rødliste for utrydningstruede planter og dyr. I den siste versjonen av rødlista (2010) ble kveita nedgradert til livskraftig ettersom den nasjonale bestanddelen av kveite er stigende. Kveita vokser seint og har høy kjønnsmoden alder, og fisket er derfor regulert ved minstemål for fisk, maskestørrelse i garn og enkelte forbud i gitte tidsrom. Ønsker du å lese mer om kveite, kan jeg anbefale nettsidene til havforskningsinstituttet hvor jeg fant mye interessant stoff!
Legg igjen en kommentar