• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Lapper med banan og havregryn

31. mai 2015 By Mia Skriv en kommentar

Lapper med banan og havregryn

Oppskrift på lapper med banan og havregryn

Lapper med banan og havregryn smaker ekstra godt med litt honning og frukt eller bær, syltetøy eller ost.

Ingredienser

-gir 8 lapper

80 g hvetemel (1,25 dl)
90 g havregryn (1,5  dl)
2 ts bakepulver
0,25 ts salt
1 moden banan
2 egg
1,5 dl lettmelk

TIPS! Bananlappene smaker ekstra godt med litt honning og frukt eller bær, syltetøy eller ost.

Fremgangsmåte

  1. Ha det hele i en bakebolle og miks med stavmikser.
  2. Stek små runde lapper. Har du ei god stekepanne trenger du knapt bruke smør eller olje.
  3. Server med ønsket tilbehør.

Lapper med banan og havregryn

Jeg er ikke spesielt glad i eggeskall i maten min. Jeg knekker eggene i et glass så jeg har mulighet til å redde meg inn med en aldri så liten fisketur i etterkant.  Samla sett har jeg nok derfor brukt noen timer av mitt liv på å fiske etter eggeskall. Jeg har prøvd å finne egnede redskaper, men ender stort sett opp med skje og gaffel. Bruker jeg skje skvetter skallet unna, og bruker jeg gaffel renner det i mellom fingrene på gaffelen – til min store frustrasjon selvfølgelig. Men for en tid til tilbake leste jeg godt tips. Jeg har alltid knekt egget mot kanten på et glass for å få en fin og liten «knekkflate». Men knekker du derimot egget mot benkeplata blir eggeskårene større. Sjansen for å få med skår er nok ikke mindre når man knekker egget på en rett flate, men skårene blir så store at fisketuren er gjort i en fei. De store skårene slipper nemlig ikke igjennom fingrene på gaffelen!

Lapper med banan og havregryn

Lapper med banan og havregryn

 

Filed Under: Annen dessert, Annen frokost, Annen lunsj, Dessert, Frokost, Lunsj, Mellommåltid, Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Barnevennlig, Vegetar

Forrige post: « Persillebakt kveite med asparges og mandelpotetpuré
Neste post: Hjemmelaget tomatketchup »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat