Oppskrift på lapper med banan og havregryn
Lapper med banan og havregryn smaker ekstra godt med litt honning og frukt eller bær, syltetøy eller ost.
Ingredienser
-gir 8 lapper
80 g hvetemel (1,25 dl)
90 g havregryn (1,5 dl)
2 ts bakepulver
0,25 ts salt
1 moden banan
2 egg
1,5 dl lettmelk
TIPS! Bananlappene smaker ekstra godt med litt honning og frukt eller bær, syltetøy eller ost.
Fremgangsmåte
- Ha det hele i en bakebolle og miks med stavmikser.
- Stek små runde lapper. Har du ei god stekepanne trenger du knapt bruke smør eller olje.
- Server med ønsket tilbehør.
Jeg er ikke spesielt glad i eggeskall i maten min. Jeg knekker eggene i et glass så jeg har mulighet til å redde meg inn med en aldri så liten fisketur i etterkant. Samla sett har jeg nok derfor brukt noen timer av mitt liv på å fiske etter eggeskall. Jeg har prøvd å finne egnede redskaper, men ender stort sett opp med skje og gaffel. Bruker jeg skje skvetter skallet unna, og bruker jeg gaffel renner det i mellom fingrene på gaffelen – til min store frustrasjon selvfølgelig. Men for en tid til tilbake leste jeg godt tips. Jeg har alltid knekt egget mot kanten på et glass for å få en fin og liten «knekkflate». Men knekker du derimot egget mot benkeplata blir eggeskårene større. Sjansen for å få med skår er nok ikke mindre når man knekker egget på en rett flate, men skårene blir så store at fisketuren er gjort i en fei. De store skårene slipper nemlig ikke igjennom fingrene på gaffelen!
Legg igjen en kommentar