• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget tomatketchup

31. mai 2015 By Mia Skriv en kommentar

Hjemmelaget tomatketchup

Server gjerne hjemmelaget tomatketchup med pølser og rikelig med tilbehør.

Oppskrift på hjemmelaget tomatketchup

Hjemmelaget tomatketchup er på ingen måte noen kopi av den «typiske butikkjøpte ketchupen», men den er etter min smak mye bedre!

Ingredienser

-gir 4 dl

1 boks grovhakkede tomater
140 g tomatpure (en liten boks)
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss rapsolje
1 dl eplecidereddik
0,25 ts cayennepepper
100 g sukker
1 ts salt

TIPS! Her finner du oppskrift på hamburgerbrød og pølsebrød.

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk og hvitløk og stek det blankt i litt olje i ei gryte. Tilsett cayennepepper og rør om. Hell så over grovhakkede tomater og tomatpuré.
  2. Miks det hele sammen med en stavmikser. Tilsett eplecidereddik og sukker og smak eventuelt til med ekstra salt eller cayennepepper. Liker du ketchupen veldig syrlig kan du redusere sukkermengden noe, og liker du den veldig søt kan du tilsette litt ekstra sukker.
  3. La det hele småkoke i omtrent 45 minutter. Rør om jevnlig. Oppbevar ketchupen kaldt i en lufttett boks.

Hjemmelaget tomatketchup

Denne ketchupen er nok ingen kopi av de «vanlige butikkjøpte» ketchupene, men blir etter min mening mye bedre. Man kan smake den til med krydder og sukker etter eget ønske. Det tar riktignok litt lengre tid å lage ketchup selv enn å plukke den ned fra butikkhylla. Men oppbevares den i en lufttett boks i kjøleskap holder den godt. Den kan også fryses ned. Derfor er det mulig å lage en stor porsjon når man har god til og ta det fram i travlere tider!

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Grill, Smått og tilbehør

Forrige post: « Lapper med banan og havregryn
Neste post: Pinneis av forskjellig slag »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat