Oppskrift på hjemmelaget tomatketchup
Hjemmelaget tomatketchup er på ingen måte noen kopi av den «typiske butikkjøpte ketchupen», men den er etter min smak mye bedre!
Ingredienser
-gir 4 dl
1 boks grovhakkede tomater
140 g tomatpure (en liten boks)
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss rapsolje
1 dl eplecidereddik
0,25 ts cayennepepper
100 g sukker
1 ts salt
TIPS! Her finner du oppskrift på hamburgerbrød og pølsebrød.
Fremgangsmåte
- Grovhakk løk og hvitløk og stek det blankt i litt olje i ei gryte. Tilsett cayennepepper og rør om. Hell så over grovhakkede tomater og tomatpuré.
- Miks det hele sammen med en stavmikser. Tilsett eplecidereddik og sukker og smak eventuelt til med ekstra salt eller cayennepepper. Liker du ketchupen veldig syrlig kan du redusere sukkermengden noe, og liker du den veldig søt kan du tilsette litt ekstra sukker.
- La det hele småkoke i omtrent 45 minutter. Rør om jevnlig. Oppbevar ketchupen kaldt i en lufttett boks.
Denne ketchupen er nok ingen kopi av de «vanlige butikkjøpte» ketchupene, men blir etter min mening mye bedre. Man kan smake den til med krydder og sukker etter eget ønske. Det tar riktignok litt lengre tid å lage ketchup selv enn å plukke den ned fra butikkhylla. Men oppbevares den i en lufttett boks i kjøleskap holder den godt. Den kan også fryses ned. Derfor er det mulig å lage en stor porsjon når man har god til og ta det fram i travlere tider!
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar