-gir 10 pølsebrød
250 g siktet hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
0,5 ts salt
1 ss honning
3 dl lettmelk
4 ss olivenolje
0,5 pk gjær
1 egg
1 ss sesamfrø
TIPS! Lag noen ekstra pølsebrød, skjær over brødene, frys ned og ta opp ved behov.
- Bland lunken melk med olivenolje og rør ut honning. Rør inn gjær når blandingen er fingervarm. Tilsett sammalt hvete og salt, spe på med siktet hvete til deigen er passe fast og elt godt.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- Elt lett og del deigen i 10 deler. Form avlange pølsebrød, legg dem på et stekebrett og la pølsebrødene etterheve i omtrent 20 minutter.
- Pensle brødene med vispet egg og strø sesamfrø over. Stek pølsebrødene på 225 °C i 10 – 15 minutter.
Jeg har i utgangspunktet ikke noen problemer med å putte litt sukker i maten min. Enkelte ganger synes er det sukker som får fram det lille ekstra. Men det er mye jeg synes mye smaker best uten de store sukkermengdene. Deriblant pølse- og burgerbrød. Litt søtning for hevingens skyld er helt greit for min del, men den søte smaken kan jeg godt være foruten. Og akkurat når det kommer til pølsebrød er det faktisk ikke alltid like greit å få tak i et eksemplar uten den helt store søtsmaken. Derfor synes jeg det er mye bedre å lage dem selv!
Innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar