• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Halvgrove pølsebrød

17. juni 2015 By Mia Skriv en kommentar

Halvgrove pølsebrød

-gir 10 pølsebrød

 250 g siktet hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
0,5 ts salt
1 ss honning
3 dl lettmelk
4 ss olivenolje
0,5 pk gjær
1 egg
1 ss sesamfrø

TIPS! Lag noen ekstra pølsebrød, skjær over brødene, frys ned og ta opp ved behov.

  1. Bland lunken melk med olivenolje og rør ut honning. Rør inn gjær når blandingen er fingervarm. Tilsett sammalt hvete og salt, spe på med siktet hvete til deigen er passe fast og elt godt.
  2. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Elt lett og del deigen i 10 deler. Form avlange pølsebrød, legg dem på et stekebrett og la pølsebrødene etterheve i omtrent 20 minutter.
  4. Pensle brødene med vispet egg og strø sesamfrø over. Stek pølsebrødene på 225 °C i 10 – 15 minutter.

 

Halvgrove pølsebrød

Jeg har i utgangspunktet ikke noen problemer med å putte litt sukker i maten min. Enkelte ganger synes er det sukker som får fram det lille ekstra. Men det er mye jeg synes mye smaker best uten de store sukkermengdene. Deriblant pølse- og burgerbrød. Litt søtning for hevingens skyld er helt greit for min del, men den søte smaken kan jeg godt være foruten. Og akkurat når det kommer til pølsebrød er det faktisk ikke alltid like greit å få tak i et eksemplar uten den helt store søtsmaken. Derfor synes jeg det er mye bedre å lage dem selv!

Innlegget er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Barnevennlig, Brød, Grill

Forrige post: « Grilla baconsticks med grønnsaker og limekrem
Neste post: Omelettwraps med spekeskinke, kremost og spinat »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat