Da jeg gikk på videregående skole jobba jeg en del i ferskvaren på Meny etter skoletid. På ganske rask tid gikk jeg fra å ikke kunne skille svinekjøtt fra oksekjøtt til å kunne en hel del om mat. Jeg lagde blant annet baconsticks til den store gullmedalje i grillsesongen. Grilla baconsticks med grønnsaker og limekrem er riktignok en litt forenkla utgave, men godt blir det likevel!
Oppskrift på grilla baconsticks med grønnsaker og limekrem
Grilla baconsticks med grønnsaker og limekrem består av baconsurrede og krydrede nakkekoteletter. Sammen med litt grilla grønnsaker har du et utmerket grillmåltid.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
400 g (2 stykk) nakkekoteletter
4 skiver bacon
0,5 ss grillkrydder
1 ts paprikapulver
3 poteter
0,25 aubergine
0,5 rødløk
0,25 squash
0,5 paprika
0,5 dl olivenolje
1 ts maldonsalt
Limekrem:
1 dl crème fraîche
40 g kremost
0,25 lime
Fremgangsmåte:
- Rens alle grønnsakene godt. Skjær poteter, paprika og løk i grove båter og skjær squash og aubergine i skiver. Vend grønnsakene i olje.
- Fjern bein fra nakkekotelettene og surr to skiver bacon rundt hver kotelett. Bland sammen grillkrydder og paprikapulver, og krydre hver side av kotelettene.
- Rens limen godt og skjær av zesten. Ha saft og zest i en bolle og bland inn crème fraîche og kremost.
- Har du god plass på grillen kan det hele ligge på grillen samtidig. Potetene legges på først og stekes i et par minutter før kotelettene legges på. La kotelettene steke i noen minutter, legg på resten av grønnsakene og snu poteter og koteletter. Snu grønnsakene når de begynner å få fin farge. Kotelettene skal gjennomstekes og potetbåtene skal være myke i midten.
- Krydre grønnsakene med maldonsalt. Server baconsticks med poteter, grønnsaker og limekrem.
Legg igjen en kommentar