Ingredienser:
1 l kaldt vann
6 lime
60 g spinatblader
1 dl sukker
1 ts natron
Isbiter til servering
Fremgangsmåte:
- Skyll limene godt og skjær zest av dem. Ha saft og zest i en blender.
- Skyll spinaten godt og legg den i blenderen. Tilstt vann, sukker og natron (se forklaring under om du forundrer deg over bruk av natron).
- Miks det hele godt med en blender. Smak til med litt ekstra sukker eller natron om du synes det smaker litt for surt.
- Sil limeonaden for å få ut rester av skall og blader. Server med isbiter.
«Hvorfor i alle dager skal denne matbloggeren ha natron i drikke?», tenker du kanske. Svaret er egentlig ganske enkelt. Lime inneholder en god del syre og natron er basisk. I matlaging kompenserer man gjerne for sur smak ved å tilsette sukker. Dette gjør av vi oppfatter drikken som mindre sur, men syra er der fremdeles. Når du tilsetter litt natron vil noe av syra nøytraliseres og behovet for sukker reduseres. Har du lyst til å lage en veldig sunn utgave av denne limeonaden kan du øke mengden natron og minke mengden sukker. Dette vil riktignok påvirke smaken, så jeg vil anbefale deg å smake deg frem! Ønsker du å prøve ut lemonade med natron finner du oppskrift her.
Legg igjen en kommentar