• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Lemonade med redusert sukkerinnhold

12. august 2014 By Mia 4 kommentarer


Lemonade

Jeg kan drikke ganske så store mengder lemonade (eller limonade som jeg etterhvert har lært meg at det egentlig heter på norsk) når jeg først setter igang. Det er så godt! Men drikken er gjerne sur og sukkerinnholdet veldig høyt, så det er ikke egentlig dette man bør drikke litervis av. Derfor har jeg jobba meg fram til en litt sunnere utgave. Den inneholder mindre sukker og er ikke fullt så sur!

Natron er basisk og reagerer med sitronsyre. Dermed økes pHen i sitronsafta, og den smaker ikke lenger like surt. Når lemonaden smaker fullt så surt, er det heller ikke behov for like mye sukker for å balansere den sure smaken. Lemonaden kan lages sukkerfri ved å øke mengden natron, men dette vil påvirke smaken på Lemonade. Prøv deg gjerne fram og finn ditt optimale forhold mellom natron og sukker!

Oppskrift på lemonade med redusert sukkerinnhold

Lemonade er utrolig forfriskende og godt, men inneholder gjerne store mengder sukker. I denne oppskrifta benyttes natron for å nøytralisere noe av syra, og gir en sunnere lemonade.

Ingredienser:

2 dl sitronsaft
4 dl vann
1 ts natron
Ca. 6 ss melis
2 håndfuller isbiter

Fremgangsmåte:

Tilsett natron i sitronsaften og rør godt. Husk at dette vil bruse litt. Hell over vann og smak til med melis. Rør godt om for å unngå bunnfall av melis og natron. Sukkermengen kan reduseres ytterligere ved å tilsette mer natron, men dette vil gi en litt mer fremtredende natronsmak. Server med isbiter.

Lemonade

Filed Under: Drikke, Kald drikke, Oppskrifter Tagged With: Mat og kjemi, Sunnere godsaker

Forrige post: « Sjokoladepletter med nøtter og bær
Neste post: Byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Line

    12. august 2014 ved 22:37

    Nam! Jeg har enda ikke vokst fra å spise enhver sitronskive..

    Svar
    • Mia

      12. august 2014 ved 22:44

      Da er nok lemonade noe for deg, Line 😉

      Svar
  2. Kamilla Nyegaard-Larsen

    17. august 2014 ved 16:11

    Går det an å bruke bakepulver(/baking soda) i stedet for natron? Sliter litt med å finne natron her i England.
    Jeg drikker lemonade til det «svir» i magen, så greit å prøve å kutte ned litt på sukkeret for meg også, hehe!

    Svar
    • Mia

      18. august 2014 ved 17:42

      Hei, hei!
      Jeg tror bakepulver allerede inneholder syre, så du vil nok ikke få helt den samme effekten. Men google, min engelske sidemann på jobb og jeg fant ut at baking soda eller bicarbonate of soda skal være det samme som natron. Baking powder ser derimot ut til å tilsvare det norske bakepulveret. Ettersom natron (natriumbikarbonat = sodium bicarbonate på engelsk) er basisk vil det bruse i sitronsaft, men ikke i vann (i motsetning til bakepulver som også bruser i vann).
      Mia 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat