Oppskrift på byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler
Byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler er frisk og god på smak. I tillegg er den et lite hakk sunnere enn risbasert risotto.
Ingredienser:
-gir 2 til 3 porsjoner
3 dl byggryn
10 dl grønnsaksbuljong
200 g gresskar
300 g biffstrimler
1 rødløk
2 fedd hvitløk
60 g revet parmesan
2 dl eplejuice
1 ts tørka rosmarin
1,5 ss sitronsaft
Olje til steking
Salt og pepper
Godt brød til servering
TIPS! Ønsker du at byggrynsrisottoen skal bli like myk i konsistensen som vanlig risotto kan det være en fordel å legge byggrynene i bløt natten over før bruk.
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk, hvitløk og gresskar og stek det blankt i rikelig med olje i ei gryte. Rør inn byggrynene og la det steke videre i noen minutter.
- Tilsett eplejuice og la det koke inn. Tilsett deretter buljongvann og rosmarin og la det koke inn.
- Stek biffstrimlene på sterk varme i litt olje i panna og krydre med salt og pepper.
- Rør inn parmesan og sitronsaft i den ferdigkokte byggrynsrisottoen og server med biffstrimler og brød.
Jeg smakte byggrynsrisotto, eller byggotto, med gresskar for første gang på en restaurant i Oslo ved navn «Elias mat & sånt». Retten var utrolig god så jeg har prøvd meg på en aldri så liten etterligning. Min versjon inneholder biffstrimler, men med rikelig med godt brød som tilbehør, er også vegetarversjonen både god og mettende.
Risotto er blant mine absolutte favoritter. Det er så ukomplisert, men allikevel så smakfullt. Men jeg har oppdaga at hvitvin er en viktig ingrediens for at jeg skal klassifisere min risotto som en suksess. I denne oppskrifta har jeg benytta eplejuice i stedet, noe som også fungerer bra. Håper retten smaker!
Legg igjen en kommentar