• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler

14. august 2014 By Mia Skriv en kommentar

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstimler

Oppskrift på byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstrimler er frisk og god på smak. I tillegg er den et lite hakk sunnere enn risbasert risotto.

Ingredienser:

-gir 2 til 3 porsjoner
3 dl byggryn
10 dl grønnsaksbuljong
200 g gresskar
300 g biffstrimler
1 rødløk
2 fedd hvitløk
60 g revet parmesan
2 dl eplejuice
1 ts tørka rosmarin
1,5 ss sitronsaft
Olje til steking
Salt og pepper
Godt brød til servering

TIPS! Ønsker du at byggrynsrisottoen skal bli like myk i konsistensen som vanlig risotto kan det være en fordel å legge byggrynene i bløt natten over før bruk.

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk og gresskar og stek det blankt i rikelig med olje i ei gryte. Rør inn byggrynene og la det steke videre i noen minutter.
  2. Tilsett eplejuice og la det koke inn. Tilsett deretter buljongvann og rosmarin og la det koke inn.
  3. Stek biffstrimlene på sterk varme i litt olje i panna og krydre med salt og pepper.
  4. Rør inn parmesan og sitronsaft i den ferdigkokte byggrynsrisottoen og server med biffstrimler og brød.

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstimler

Jeg smakte byggrynsrisotto, eller byggotto, med gresskar for første gang på en restaurant i Oslo ved navn «Elias mat & sånt». Retten var utrolig god så jeg har prøvd meg på en aldri så liten etterligning. Min versjon inneholder biffstrimler, men med rikelig med godt brød som tilbehør, er også vegetarversjonen både god og mettende.

Risotto er blant mine absolutte favoritter. Det er så ukomplisert, men allikevel så smakfullt. Men jeg har oppdaga at hvitvin er en viktig ingrediens for at jeg skal klassifisere min risotto som en suksess. I denne oppskrifta har jeg benytta eplejuice i stedet, noe som også fungerer bra. Håper retten smaker!

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstimler

Byggrynsrisotto med gresskar og biffstimler

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Storfe Tagged With: Kjøtt, kosemat

Forrige post: « Lemonade med redusert sukkerinnhold
Neste post: Nesten-sunn vaniljefudge »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat