-gir 15 småbiter
4 dl kondensert melk (Vikingmelk)
30 g smør
1 ss sirup
2 ts ekte vaniljesukker
La det hele koke opp i ei høy stekepanne eller gryte, og kok under omrøring til det har blitt en lysebrun og seig masse. Massen må være ganske seig, nesten deigaktig, for at fudgen skal stivne ved nedkjøling. Tøm det hele over i ønsket form og kjøl ned. Oppbevar fudgen i kjøleskap.
TIPS! Bytt gjerne ut vaniljesukkeret med den smakstilsetningen du ønsker, som for eksempel sjokolade, kakaopulver, kaffe, lakrispulver, nøtter, tørka frukt, tørka bær, peanøttsmør, cookiebiter, nutella, havsalt, mint, kanel, sitron, lime eller vingummi.
Kondensert melk fremstilles ved at vanninnholdet i melk reduseres i en vakuumprosess. Næringsinnholdet i melka forblir uendret når deler av vannet fjernes, men prosessen resulterer i at den kondenserte melka får en lett karamellsmak. Kondenserte melk har vært igjennom en prosess for sterilisering, og når den er hermetisk lukket blir holdbarheten lang sammenlignet med vanlig melk. På melk.no kan du lese mer om kondensert melk.
Jeg fikk et tips av en kollega om å bruke kondensert melk i søtsaker. Kondensert melk fremmes gjerne som et sunnere alternativ til fløte. Jeg har fra tid til annen lagd fudge som inneholder store mengder fløte, smør og sukker. Dette blir utrolig godt, men det hele blir så mektig at man ikke orker særlig mye. Dermed var fudge et naturlig første offer for min uttesting av kondensert melk! Ved buk av kondensert melk blir denne fudgen søt og god med lite sukker og smør. Jeg er som tidligere nevn er jeg litt kresen på «sunnere» godteri, og langt fra alle mine forsøk består min sensur og havner på sida mi. Men denne fudgen syns jeg ble overraskende god og fortjener definitivt en plass her.
Legg igjen en kommentar