-gir is til omlag 6 personer
3 stk avocado
4 dl kokosmelk
1,5 dl sukker
Ca. 3 dl kremfløte
0,5 lime
TIPS! Pynt gjerne iskulene med litt tørka kokos før servering.
- Rens avokadoene og kjør avokado, limesaft og kokosmelk til en glatt masse med en stavmikser eller blender.
- Pisk fløten nesten stiv og rør den forsiktig inn i avokadoblandinga.
- Rør om ca. hvert 20. minutt den første timen under nedfrysing eller frys ned med en ismaskin.
Jeg synes oppskrifter litt utenom det vanlige er ekstra spennende. Ingrediensene trenger ikke være ukjente, men jeg liker å bruke dem til nye måter. Så da en kompis fortalte meg at han hadde smakt avokadois på en restaurant var det ingen tvil – det måtte testes ut! Jeg bruker ofte avokado i salat, guacamole og smoothies, men avokadois var noe helt nytt for meg. Og resultatet ble som forventa, veldig godt og litt «annerledes».
Og til sist vil jeg legge til et lite tips om rensing av avokado. Tidligere pleide jeg å fjerne avokadosteinen med en skarp kniv, men etter at jeg hørte at legevakta får inn flere og flere som har kutta litt mer enn bare avokadosteinen, har jeg begynt å fjerne steinen med en skje. Så kos dere med avokadoen, men pass på fingrene folkens!
Legg igjen en kommentar