Oppskrift på urtemarinerte kyllinglår med rotgrønnsaker
Urtemarinerte kyllinglår med rotgrønnsaker er en deilig ovnsbakt rett som er rik på smak. Retten tar riktignok en times tid å lage, men ettersom det meste av dette er steketid er kokkens arbeid over på omlag 15 minutter. Om du ønsker å lage retten i grillsesongen er det ingen ting i veien for å steke det hele på grillen.
Ingredienser:
– Gir 4 porsjoner
4-5 kyllinglår
Marinade:
2 ss rosmarin
2 ss timian
2 fedd hvitløk
1/2 sitron
2 ss olivenolje
1 stor søtpotet
3 pastinakker
3 gulrøtter
1/2 sitron
3 ss olivenolje
1 ts salt
0,5 ts pepper
TIPS! Mariner gjerne kyllinglårene natten over, og server med en salat dersom du ønsker mer grønnsaker. Retten passer også godt med en klatt rømme.
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk og bland med rosmarin og timian. Hell over olivenolje og saften fra en halv sitron. La kyllingen marineres i dette mens resten lages (la den gjerne ligge lengre om du har tid til det).
- Skrell og kutt rotgrønnsakene i middels store biter. Legg grønnsaksbitene i en ildfast form og hell olivenolje over. Krydre med salt og pepper og skvis den andre halvdelen av sitronen over.
- Legg lårene over rotgrønnsakene og stek det hele på forvarmet ovn, 225°C, til lårene er gjennomstekte, i 40-45 minutter.
Etter en meget varm sommer overrasker høsten med en rask ankomst. Det ser ut til å være slutt på det varme sommerværet i år, men heldigvis bringer høsten mange gode matopplevelser med seg. Her i huset er det for eksempel tid for rotgrønnsaker på menyen. Og det er utrolig mye godt man kan lage av rotgrønnsaker. Mangler du ideer eller til matlaging eller ønsker du å vite litt mer om hver enkelt rotgrønnsak? Da kan jeg anbefale deg å ta turen innom Bama sine nettsider. Her finner du både oppskrifter og informasjon om de forskjellige herlighetene. I denne på urtemarinerte kyllinglår med rotgrønnsaker har jeg valgt ut noen rotgrønnsaker som man finner i de fleste butikker, men her er det selvsagt ikke noe i veien for å benytte seg av sin egen favoritt. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar