
Bringebærsyltetøy passer godt til blåmuggost
Det er veldig sjelden jeg går til innkjøp av syltetøy på butikken. De få gangene jeg har kjøpt syltetøy blir det stort sett utkonkurrert av annet pålegg i kjøleskapet, og dermed blir syltetøyet stående halvspist lenge. Men lager jeg syltetøyet selv derimot, da kan jeg smake til med sukker og sitron og få det akkurat som jeg vil ha det. Da er det sjelden syltetøyet blir stående lenge i kjøleskapet!
Oppskrift på bringebærsyltetøy
Dette bringebærsyltetøyet går raskt å lage, og smaker veldig godt. Er høstens bær allerede oppbrukt, er det bare å finne en pakke med frosne bær på butikken!
Ingredienser
500 g bringebær
150 – 200 g sukker
1 ss sitronsaft
2,5 ss maizena
TIPS! Skal syltetøyet oppbevares i noe tid kan det være lurt å koke både glass og lokk rett før syltetøyet skal lages. Hell syltetøyet over mens det fremdeles er varmt og fyll glasset så fullt som mulig. Dette hindrer uønskede bakterier i å få fritt spillerom!
Fremgangsmåte
- Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft. Hell over sukker og kok videre under omrøring til sukkeret er løst opp. Ønsker du å justere mengden sukker etter smak og behag kan du tilsette litt og litt.
- Rør ut maizena i kaldt vann og tilsett gradvis til ønsket konsistens. Husk at syltetøyet stivner ekstra etter nedkjøling.
Legg igjen en kommentar