Rekesuppe med fersken og karri
Rekesuppe med fersken og karri er smakfull og suppa er veldig enkel å lage. Den passer supert som en lett middag eller om man skal lage lunsj til mange.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
4 halve hermetiske fersken i lake (bruk 1,5 dl lake)
200 g reker i lake (bruk 2 dl lake)
1 boks (400 g) hermetiske tomater, grovhakket
5 dl grønnsaksbuljong
3 dl matfløte
1 løk
3 vårløk
2 fedd hvitløk
0,5 ts pepper
1 ss karri
Olje til steking
Godt brød til servering
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk og hakk vårløk i ringer.
- Fres grønnsakene blankt med karri i litt olje i ei gryte. Tilsett hermetiske tomater, buljongvann, rekelake og pepper og kok opp. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
- Hakk fersknene forholdsvis fint og ha fersknene og lake fra fersken og fløte. Varm opp til kokepunktet.
- Ha i reker og server suppa med brød ved siden av.
Det er ingen tvil om at matbloggen drar nytte av mine gode kolleger. Ideen til denne oppskrifta fikk jeg av en kollega, og etter noen få endringer ble denne oppskrifta til. Suppa et både superenkel og god, så jeg lager den med jevne mellomrom. Enkle, smakfulle og mettende supper har det med å bli gjengangere på mitt kjøkken. Og dermed fortjener den en plass her på sida! Jeg har sett at det finnes mange forskjellige varianter som ligner denne suppa på nettet, ofte kalt malaysisk rekesuppe. Enkelte serverer den med revet ost, andre med hakket salat. Så her er det bare å finne varianter etter smak og behag!
Anny Fjærli Hjetland
Hei.
Har du vinforslag til denne suppen?
Mia
Hei. Jeg er dessverre ikke noe god på vin. Jeg har imidlertid fått veldig gode forslag når jeg har tatt med meg oppskrifter og spurt om råd på polet 🙂
Mia
Britt W Aaslie
Kan rekesuppe (kjemegod) fryses?
Mia
Hei,
Den kan fryses, men dersom du lager ekstra for å fryse ned vil jeg anbefale deg å tilsette reker og fløte når du varmer den opp igjen.
Mia