• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ciabatta

28. august 2014 By Mia Skriv en kommentar

Ciabatta

Oppskrift på hjemmelaget ciabatta

Disse ciabattaene blir knasende sprø og passer både godt med en god olivenolje og som sandwichbrød.

Ingredienser

-gir omtrent 12 stykker
8,5 dl hvetemel
2 ts sukker
1,5 ts salt
0,5 pk gjær
4 ss olivenolje
3 dl vann
4 ss melk

TIPS! Ved å steke ciabatta på pizzastein eller bunnen av jerngryte får brødene en ekstra sprø overflate.

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i fingervarm blanding av vann, melk og olje.
  2. Rør inn sukker og salt og tilsett så mel til deigen er passe fast.
  3. Elt godt, gjerne i 5-10 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Elt lett og form deigen til en avlang leiv og del den 12 deler. La deigen etterheve i om lag 40 minutter på et lunt sted.
  5. I mens forvarmes ovnen til 225 °C med en pizzastein eller en gryte satt opp ned på et stekebrett lavt i ovnen.
  6. Pensle ciabattaene med vann og stek dem i 20-25 minutter på steinen/gryta.

Ciabatta

Gjærbakst er i grunn ikke min sterkeste side. Resultatet blir som regel helt greit, men ikke så mye mer enn det. Jeg har fundert litt på hva det er som gjør at min gjærbakst blir hakket dårligere enn det jeg håper på, og jeg har kommet fram til at det antagelig har med tålmodighet å gjøre. Jeg elter ikke helt lenge nok, lar deigen heve litt for kort, elter ikke helt godt nok igjen, lar deigen etterheve for kort og venter ikke til ovnen har blitt varm nok før jeg setter deigen til steking. Har man det litt travelt er det fort gjort å «spare» litt tid for hvert steg i bakeprosessen.

Derfor bestemte jeg meg for å være tålmodig da jeg skulle prøve meg på ciabatta for første gang. Riktignok ikke i den forstand at jeg skulle sitte og kjede meg mens deigen stod til heving, da er det i alle fall stor sjanse for at tålmodigheten forsvinner. Nei, jeg hadde planlagt en rekke med små gjøremål som passa ganske bra tidsmessig under elting, heving osv. Litt rydding på kjøkkenet mens kjøkkenmaskina stod for eltinga, en tur på matbutikken mens deigen stod til heving, rydding av leiligheten under neste heving og en hel del andre små gjøremål. Og sluttresultatet ble faktisk ganske bra! Om det er min «tålmodige bakestil» eller om ciabatta er veldig lett å lage vet jeg ikke, men godt ble det, og da er jeg fornøyd!

 

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Rundstykke og baguette Tagged With: Brød

Forrige post: « Rekesuppe med fersken og karri
Neste post: Ananas- og limesorbet »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat