-gir dessert til 3-4 personer
1 ananas
2 lime
100 g melis
2 dl vann
Rens ananasen, ta ut den harde kjernen og skjær resten av ananasen i grove biter. Miks ananas, limesaft, melis og vann godt i en blender eller med en stavmikser. Rør om noen ganger under nedfrysing.
Som tidligere nevnt er jeg veldig glad i desserter som kan gjøres ferdige lenge før gjestene kommer. Jeg stresser som regel en del med maten, og da er det godt å vite at desserten ligger ferdig i fryseren. Denne sorbeten går veldig raskt å lage, men man må røre om i ny og ne mens den fryses ned. Dette kan gjøres på et tidspunkt man allikevel står med noe annet på kjøkkenet ettersom sorbeten holder seg lenge i fryseren og dermed ikke må serveres med en gang. Og har man en ismaskin blir det enkle om mulig enklere. Pynt gjerne ananas- og limesorbet med noen grønne blader eller litt lime-zest før servering – og vips så har du en utrolig god og fristende dessert.
Legg igjen en kommentar