-gir pizzasaus til en langpanne
1 boks grovhakka tomat (400 g)
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts basilikum
1,5 ss honning
Ønsker du en uniform pizzasaus (uten tomatbiter) kan du begynne med å mikse tomatboksen med en stavmikser eller i en blender. Kok deretter opp tomaten og tilsett grønnsaksbuljong, basilikum og honning. La sausen småkoke til vanninnholdet i sausen er redusert endel. Skal sausen brukes i calzone bør den være litt fastere enn vanlig pizzasaus for å unngå at deigen i calzonen blir bløt.
Etter min mening er pizzasausen viktig for å få en god pizza. Man får kjøpt ferdige pizzasauser på butikken som smaker ganske så godt, men det er faktisk ikke særlig vanskelig å lage en god saus med forholdsvis få ingredienser. Lager man deigen selv trenger man heller ikke sette av ekstra tid til å lage sausen. Den skal riktignok koke litt, men krever ikke mer enn en omrøring i ny og ne.
For en tid tilbake hørte jeg rykter om at honning skulle være veldig godt i pizzasaus. Jeg har gått til verks med «det enkle er ofte det beste»-innstillinga og dermed ble denne oppskrifta på pizzasaus med honning og basilikum til. Honningen «runder av» den litt skarpe tomatsmaken og gir en enkel og god pizzasaus som passer til det meste av pizzafyll.
Legg igjen en kommentar