Oppskrift på flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong
Flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong er i bunn og grunn en innbakt pizza med et litt stilig ytre. Om du skulle ønske et annet fyll er det bare å bytte ut med dine favoritter!
Ingredienser:
-gir pizza til 4 sultne
Deig:
ca. 7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Fyll:
400 g kjøttdeig
2 pizzasaus til en langpanne (oppskrift finner du her)
0,5 løk
8 sjampinjonger
3 dl revet ost
Fremgangsmåte
Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Del deigen i 2 leiver som er like store, eller i 4 om porsjonspizza er ønskelig. Kjevle degien forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
Finhakk løk og hakk sjampinjong og stek det i litt olje i stekepanna. Stek deretter kjøttdeigen. Er tomatsausen veldig rennende bør den småkokes til den er ganske tykk. Bland så tomatsaus, kjøttdeig, løk og sjampinjong. Legg fyllet langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær så riller av kantene på deigen inn mot fyllet og brett rillene over fyllet fra annenhver side som en «flette» (se bildet over). Stek pizzaen i forvarmet ovn 225 grader i 20-25 minutter.
TIPS! Synes du flettinga høres litt vel avansert ut? Lag en vanlig calzone av denne pizzaen!
I sommer så jeg et bilde av en fletta pizza på nettet. Ganske morsomt og stilig og ganske så unødvendig – noe jeg uten tvil måtte prøve på! Flettinga tilfører jo ikke noe smaksmessig, men det blir en veldig fin calzone. Ønsker du en annen pizzavariant er det ingen sak å bytte ut mitt fyll med ditt favorittfyll! Husk bare på at innholdet ikke bør være for flytende. For mye væske har en tendens til å gjøre calzonen bløt i bunnen og langs kantene. Jeg pleier også å øke andelen fyll sammenligna med en tradisjonell pizza når jeg lager calzone. Lykke til!
Saleha
Hei Mia,
Kjempefin side du har.. Utrolig mange inspirerende oppskrifter også 🙂
Jeg lurte på mht denne pizza calzone dersom man har gjær i pulverform, hvor mange teskjee’r skal man bruke da?
Takk for Svar
Mvh
Saleha
Mia
Hei!
Tusen takk for hyggelige ord!
Hvis du lager 4 porsjoner (antallet som er beskrevet i teksten) skal du bruke 12 g tørrgjær. De vanlige pakkene med gjær du får kjøpt på butikken inneholder poser hvor hver pose er 12 g.
Vennlig hilsen
Mia 🙂
Saleha
Tusen Takk ❤️❤️
Cathrine
Hei!
Vi lagde denne for en stund siden, og den var knallgod! Men vi fikk et veldig rennende fyll, selv om vi fulgte oppskriften og kokte den lenge. Hvilken type hakkede tomater brukte du? Vi brukte hermetiske fra Rema 1000.
Burde vi la litt av vesken renne av i vasken før vi har dem i pannen?
Deigstrimlene raknet helt når vi skulle flette den pga all vesken.
Men ellers helt nydelig 🙂
Mia
Hei!
Du merka deg at det kun er buljongterning og ikke buljong + vann som skal brukes? Det er forskjell på væskeinnholdet i de forskjellige tomatboksene, så hvis du synes det tar for lang tid å redusere den ved koking ville jeg helt av litt væske først, ja!
Mia 🙂
Rene
Hei. Lagde denne her om dagen og den var sykt god! Men jeg lurer på hva jeg skal med 4 ss i deigen? Brukte ikke olje sist gang..
Rene
4 ss Olje skulle det stå
Mia
Hei, hei! Hyggelig å høre at du likte pizzaen. Så vidt jeg har forstått bruker man gjerne olje i pizzadeig for at den skal bli en smule mer sprø. Det er altså ikke noe i veien for å lage deigen uten!
Mia