Oppskrift på eplekakeis
Vi lager eplemos, eplejuice og eplekaker. Hvorfor ikke prøve seg på eplekakeis også?
Ingredienser:
– gir omlag 4 porsjoner
3 dl fløte
4 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
80 g sukker
1 krm salt
2 epler
0,5 dl brunt sukker
2 ts sitronsaft
1 ts kanel
2 ss smør
60 g søt kjeks (jeg brukte Kornmo)
Fremgangsmåte:
- Skrell eplene og hakk dem i små biter, unngå kjernen. Bland sammen sitronsaft, brunt sukker og kanel og vend inn eplebitene. Legg eplebitene i ei ovnsfast form og spre klatter av smør rundt.
- Dekk forma med aluminiumsfolie og stek på 225 °C i omtrent 30 minutter. Kjøl ned.
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle og kremfløte og vaniljesukker i en annen. Bland det hele sammen.
- Frys ned iskremen under omrøring og tilsett eplene og knust kjeks når blandinga har stivnet noe.
Denne oppskrifta ble til som følge av en konkurranse på instagram. Man skulle lage en rett med minst en ingrediens fra ditt lokale nærmiljø. Det første jeg kom til å tenke på var eplene i Ringvold frukthage. Jeg busser forbi disse eplene hver gang jeg skal til mine hjemtrakter for å besøke familien. Målet mitt for mitt eget konkurransebidrag var noe litt originalt, spennende, godt og fotogent. Sistnevnte er jo selvfølgelig en ganske stor fordel for en konkurranse som foregår på instagram. Min første plan var å lage eplekake – godt og fotogent, men ikke særlig originalt. Etter hvert ble eplekaka til den litt mer originale og spennende eplekakeis. God ble den også vil nå jeg påstå!
Oh, hva vinner du? (regner med du vinner :)) Og blir ringeriksert-is neste?
Man kan vinne et friluftsmatkurs! Jepp, det blir ringeriksert-is toppa med litt ringerikspotet-sorbet. Jeg antar du vil smake? 😀