16
-gir 4 porsjoner
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Fyll:
200 g røkelaks
2 fedd hvitløk
2 dl crème fraîche
1 ts grønnsakssalt
0,25 ts pepper
1 rødløk
400 g mozarella
200 g ruccola til servering
NB! Kan stekes rett på grillen om risten på grillen ikke har for store mellomrom. Ellers vil jeg anbefale bruk av pizzastein.
- Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
- Elt deigen lett og kjevle den ut fire porsjonspizzaer. Mangler du pizzaspade eller annet egnet utstyr for å få pizzaen over på grillen vil jeg anbefale å strø rikelig med mel på et stekebrett og legge bunnen på dette. Når pizzaen overføres til grillen kan du forsiktig «dra» den av brettet med en stekespade.
- Finhakk hvitløk, skjær rødløk i tynne ringer og skjær mozarellaen i skiver.
- Bland hvitløk, urtesalt, pepper og crème fraîche sammen og bre et lag over hver pizzabunn. Fordel så rødløk, mozarella og røkelaks over pizzaene.
- Stek pizzaen på forvarmet pizzastein eller direkte på grillen om grillen ikke har for store gap i risten, men forsøk å unngå veldig sterk varme. På gassgrill kan steketiden variere etter hvor pizzaen plasseres på grillen, ettersom gassrørene kun dekker mindre deler av grillflata. Sjekk derfor pizzaens bunn for å se om den er gjennomstekt.
- Server pizzaen toppet med ruccola.
Når sommeren kommer har jeg lyst til å tilbringe mest mulig tid foran grillen. Og man kan putte så mangt på grillen! Mitt siste forsøk var pizza. Jeg har prøvd både med og uten pizzastein. Begge deler går fint så lenge grillen er utstyrt med en rist uten for store gap. Og det beste – man kan tilbringe tiden ute og til gjengjeld få en pizza med knasende sprø bunn!
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Absolutt en pizza som burde prøves!