Oppskrift på kjøleskapsgrøt med kokos og granateple
Denne kjøleskapsgrøten er lagd med kokosmelk og havregryn. En utmerket kombinasjon for de som ønsker gluten- og melkefri mat.
Ingredienser:
-gir 1 porsjon
1 dl havregryn
2 dl kokosmelk
1 ss akasiehonning
0,5 granateple
20 g mandler
TIPS! Vannmengden i forskjellige typer kokosmelk kan variere ganske mye. Dersom du har en veldig tyktflytende kokosmelk kan du bytte ut litt av kokosmelka med vann.
Fremgangsmåte:
- Grovhakk mandler og rens granateple.
- Ha alt med unntak av granateple i en boks eller skål, rør om og la det stå natta over i kjøleskap.
- Server toppet med granateple.
Tidligere har jeg lagd melkebasert kjøleskapsgrøt og jeg har vært strålende fornøyd med det. Men fra tid til annen blir det igjen en skvett kokosmelk etter middag eller en smoothie og derfor er det veldig praktisk å ha oppskriften på kjøleskapsgrøt med kokos og granateple på lager. For gluten- og melkeallergikere kan det også være greit med en oppskrift på en god kjøleskapsgrøt uten melk og gluten.
Jeg er egentlig ganske glad i både god frokost og god lunsj. Det eneste problemet er at jeg også er glad i å komme meg raskt ut av døra om morgenen. Å smøre en fristende niste eller blande sammen en god salat når sjelden topp prioritet på min liste over gjøremål om morgenen. Da passer det utmerket med kjøleskapsgrøt som kan gjøres klar kvelden i forveien. Og kjøleskapsgrøten synes jeg passer likegodt til lunsj som til frokost. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar