-gir en liten langpanne
250 g smør
100 g kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
2 ts ekte vaniljesukker
150 g marshmallows
- Ha smør og sjokolade i ei gryte, og smelt blandinga på middels varme før det hele avkjøles noe.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis og vend forsiktig inn mel og kakao og deretter blandinga av smør og sjokolade.
- Del marshmallowene i fire og vend dem inn i røra. Tøm brownie-røra over i en liten langpanne. Stek lavt i ovnen på over- og undervarme, 175 °C, i omtrent 25 minutter.
«Saftige brownies med marshmallows» kan muligens høres en smule kvalmt ut, men marshmallowene bidrar ikke til så mye mer enn å gi brownien en ekstra god og karamellisert topp. Første gang jeg prøvde meg på denne brownie-varianten trodde jeg at marshmallowene skulle bli liggende som noen hvite og seige klumper i den ferdigstekte brownien. Men etter litt logisk resonnering over det ferdige resultatet kom jeg fram til at klumper av marshmallows, som i all hovedsak består av sukker, nødvendigvis smelter på et tidspunkt under steking og karamelliseres. Så jeg kom til slutt fram til at resultatet ble både logisk og godt. Hva mer kan man vel be om?
Legg igjen en kommentar