• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Snømanncookies

7. desember 2017 By Mia Skriv en kommentar

Snømanncookies

Halvsmelta snømanncookies

Vi kan vel ikke alltid skryte av vinterhvitt landskap i Oslo-området i førjulstida, dessverre. Er vi heldige klarer vi muligens å skrape sammen en liten snømann av den snøen som har kommet før jul, og faren er stor for at den er halvsmelta innen julaften kommer. Og om det ikke er nok snø før jul eller snømannen har smelta fullstendig, ja, da kan man jo alltids lage en halvsmelta smømann av kjeks og marshmallows som trøst. Godt smaker de også, så det er bare å sette i gang!

Snømanncookies

Oppskrift på snømanncookies

Det er ikke alle som får til å lage snømenn før jul i Norges vidstrakte land. Men noen snømanncookies skal vi alltids få til!

Ingredienser:

-gir 6 halvsmelta snømenn

6 runde kjeks eller pepperkaker
6 marshmallows
20 g marsipan
2 dl melis
Svar dekorfarge
Oransje konditorfarge (blanding av gul og rød kan også benyttes)

NB! Mengden melis avhenger veldig av størrelsen på kjeksene du bruker. Start gjerne med halvparten og bland ut mer om det trengs.

Fremgangsmåte:

  1.  Bland litt vann i melisen. Den skal bli litt tyktflytende, men den skal flyte utover når den legges på ei flate.
  2. Bland farge i halvparten av marsipanen og form 6 små gulrøtter. De må være relativt små for at de skal kunne bli sittende som nese på marshmallows.
  3. Tegn prikker til munn og øyne den runde delen av marshmallowene. Ta litt melisglasur på den butte siden av nesene og sett dem på. La marshmallowene ligge så nesene får tørka fast.
  4. Legg melis på midten av kjeksene og la det flyte utover. Plasser hodene mot ene enden av kjeksene. Blir hodet for fremoverlent kan du bygge opp med litt ufarga marsipan.

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Jul

Forrige post: « Rudolfs beste reinsdyrkjeks
Neste post: Mine beste oppskrifter på spiselige julegaver »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat