• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Snurrer med pistasjkrem og melisglasur

28. april 2016 By Mia Skriv en kommentar

Snurrer med pistasjkrem og melisglasur

Oppskrift på snurrer med pistasjkrem og melisglasur

Snurrer med pistasjkrem og melisglasur blir søte, en liten anelse syrlige og veldig, veldig gode.

 

Ingredienser

-gir 16 boller

Snurrer:
10 dl hvetemel
3,5 dl melk
1,5 dl sukker
100 g smør
0,5 pk gjær

Pistasjkrem:
100 g pistasjkjerner
60 g smør
60 g melis
2 ts sitronsaft

Melisglasur:
2 dl melis
1,25 ss kaldt vann

 

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i ei gryte.
  2. Ha i melk og varm opp til blandinga er fingervarm. Hell det hele over i en bolle.
  3. Sjekk etter at blandinga ikke er for varm – da dør gjæren. Rør ut sukker og gjær i blandinga og spe på med hvetemel til deigen er passe fast.
  4. Elt godt og la så deigen heve til dobbelt størrelse. Fortsett med pistasjkremen mens deigen hever.
  5. Ha pistasjkjerner i en kjøkkenmaskin og mal til en fin og seig masse. Ha i temperert smør, melis og sitronsaft og bland det hele godt sammen.
  6. Kjevl ut to rektangler (mine var på omtrent 30 cm x 45 cm) og smør pistasjkremen utover de to deigene. Rull rektangelet sammen fra langsida og del hvert rektangel i omtrent like store biter. Sett bollene med skjæreflata ned, og trykk dem litt flatere.
  7. La bollene etterheve i omtrent 30 minutter et lunt sted. Stek bollene i forvarmet ovn (over- og undervarme), 225 °C, i 10-15 minutter og kjøl bollene ned på ei rist.
  8. Tilsett vann i melis til melisglasuren er tyktflytende, og pynt bollene med glasur.

Snurrer med pistasjkrem og melisglasur

Første gang jeg smakte på pistasjkrem ble jeg lurt i en smaksprøve i en butikk. Det hele endte med et spontankjøp av denne kremen. Planen var at den skulle brukes som tilbehør til is, men den forsvant før jeg rakk å servere isen…

Jeg måtte jobbe litt med meg selv da jeg skulle lage snurrer med pistasjkrem og melisglasur, men jeg klarte faktisk å nøye meg med å spise en liten smule av pistasjkremen mens jeg venta på at bollene skulle heve ferdig.

Snurrer med pistasjkrem og melisglasur

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Søt gjærbakst Tagged With: Jul

Forrige post: « Ukemeny for ungdommene
Neste post: Biffsalat av entrecôte med asiatisk dressing »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat