
Oppskrift på snurrer med pistasjkrem og melisglasur
Snurrer med pistasjkrem og melisglasur blir søte, en liten anelse syrlige og veldig, veldig gode.
Ingredienser
-gir 16 boller
Snurrer:
10 dl hvetemel
3,5 dl melk
1,5 dl sukker
100 g smør
0,5 pk gjær
Pistasjkrem:
100 g pistasjkjerner
60 g smør
60 g melis
2 ts sitronsaft
Melisglasur:
2 dl melis
1,25 ss kaldt vann
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i ei gryte.
- Ha i melk og varm opp til blandinga er fingervarm. Hell det hele over i en bolle.
- Sjekk etter at blandinga ikke er for varm – da dør gjæren. Rør ut sukker og gjær i blandinga og spe på med hvetemel til deigen er passe fast.
- Elt godt og la så deigen heve til dobbelt størrelse. Fortsett med pistasjkremen mens deigen hever.
- Ha pistasjkjerner i en kjøkkenmaskin og mal til en fin og seig masse. Ha i temperert smør, melis og sitronsaft og bland det hele godt sammen.
- Kjevl ut to rektangler (mine var på omtrent 30 cm x 45 cm) og smør pistasjkremen utover de to deigene. Rull rektangelet sammen fra langsida og del hvert rektangel i omtrent like store biter. Sett bollene med skjæreflata ned, og trykk dem litt flatere.
- La bollene etterheve i omtrent 30 minutter et lunt sted. Stek bollene i forvarmet ovn (over- og undervarme), 225 °C, i 10-15 minutter og kjøl bollene ned på ei rist.
- Tilsett vann i melis til melisglasuren er tyktflytende, og pynt bollene med glasur.

Første gang jeg smakte på pistasjkrem ble jeg lurt i en smaksprøve i en butikk. Det hele endte med et spontankjøp av denne kremen. Planen var at den skulle brukes som tilbehør til is, men den forsvant før jeg rakk å servere isen…
Jeg måtte jobbe litt med meg selv da jeg skulle lage snurrer med pistasjkrem og melisglasur, men jeg klarte faktisk å nøye meg med å spise en liten smule av pistasjkremen mens jeg venta på at bollene skulle heve ferdig.


Legg igjen en kommentar