Oppskrift på biffsalat av entrecôte med asiatisk dressing
Biffsalat av entrecôte med asiatisk dressing er rik på herlige smaker, og ved å justere mengden chili kan du lage den akkurat så spicy som du liker den. Halver porsjonene om du ønsker å servere retten som forrett.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
Salat:
250 g entrecôte
15 g smør
0,5 mango
0,5 agurk
1 gulrot
2 vårløk
0,25 rødløk
65 g babyleafsalat
30 g usaltede peanøtter
0,5 rød chili
1 håndfull fersk koriander
Dressing:
1 ss olivenolje
1 ss fiskesaus
2 ss akasiehonning
1 ss sesamolje
0,5 lime
Tips! Har du rester av entecôte? Bruk dem i denne salaten!
Fremgangsmåte
- La gjerne entrecôten ligge i romtemperatur en times tid før den skal tas i bruk om du har tid. stek den så i noen minutter på hver side på sterk varme i stekepanna. Juster steketiden etter tykkelse på biffen og hvor godt stekt du ønsker den. Legg biffen til side mens du lager resten av salaten.
- Del mango, agurk og gulrot i staver, vårløk i ringer og rødløk i tynne skiver. Skjær så ønsket mengde chili i tynne ringer.
- Klem saften ut av limen og bland alle ingrediensene til dressingen sammen og skjær entrecôte i skiver.
- Fordel salat, mango, agurk, gulrot, vårløk og rødløk over to tallerkener og legg over skiver av entecôte. Hell over dressing og topp med peanøtter, ringer av chili og koriander.
Legg igjen en kommentar