• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sommerruller med reker og peanøttdipp

31. mai 2018 By Mia Skriv en kommentar

Sommerruller med reker og peanøttdipp

Sommerruller med reker og peanøttdipp toppet med sesamfrø

Sommerruller har blitt en skikkelig forfinet form for restemat for meg. Har jeg liggende litt grønt som bør spises opp er det enkelt og greit å rulle det inn i noen sommerruller. Og har jeg ikke ork eller ingredienser til å lage peanøttdippen graver jeg bare fram en sweet chili-saus eller lignende fra kjøkkenskapet. Utrolig enkelt, raskt og knallgodt!

Skal man derimot lage til mange bør man ha med i beregninga at det tar litt tid når mange sommerruller skal rulles. Men er tiden knapp er det bare å hakke opp masse grønt og deilig på forhånd og invitere gjestene med på rullinga. Det er både sosialt og hyggelig og folk kan selv velge akkurat hva de vil ha i sine ruller.

Sommerruller med reker og peanøttdipp

Oppskrift på sommerruller med reker og peanøttdipp

Sommerruller med reker og peanøttsaus er skikkelig deilig. Når man får taket på rullinga er det også ganske så lettvint å lage. Denne oppskrifta gir nok til en middag, men sommerrullene er også supre til lunsj eller forrett. Som forrett holder det med et par ruller og til lunsj er det tilstrekkelig med tre-fire stykker.

Ingredienser:

-Gir rikelig til middag for 2

Sommerruller med reker:
12 rispapir
12 blader hjertesalat
1 gulrot
0,25 agurk
1 avokado
0,5 kg reker
1 håndfull koriander
Peanøttdipp:
3 ss peanøttsmør
3 ss hoisinsaus
0,25 lime
1 ss soyasaus
1 fedd hvitløk
1 ts sesamolje
1 ss vann

1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk hvitløk og bland sammen peanøttsmør, hoisinsaus, limesaft, soyasaus, hvitløk og sesamolje. Tilsett vann til sausen har den tykkelsen du ønsker.
  2. Hakk gulrot og agurk i tynne staver, avokado i skiver og rens salatblader og reker.
  3. Dypp et rent kjøkkenhåndkle i vann og vri det opp. Håndkledet skal benyttes for å unngå at sommerrullene tørker inn mens de lages.
  4. Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp rispapir i vannet til det blir mykt (tar kun noen sekunder) og ha det over på et glatt underlag. Unngå at rispapiret krølles underveis, for det blir veldig klebrig.
  5. Legg reker og koriander i en stripe ca. 2/3 inn på rispapiret og salat, gulrot, agurk og avokado i en stripe rett under.
  6. Brett rispapir over salaten, brett sidene inn og rull over rekene. Press gjerne innholdet litt sammen mens du ruller for å unngå at sommerrullene blir veldig store og luftige. Og fortvil ikke om de første blir seende noe rare ut, de smaker fremdeles like godt og du får teken på det etterhvert!
  7. Legg sommerrullene inni det fuktige kjøkkenhåndkledet. Unngå at flere sommerruller blir liggende inntil hverandre, for de har lett for å klebe seg sammen.
  8. Pynt gjerne med sesamfrø før servering.

Filed Under: Fisk, Mellommåltid, Middag, Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Tapas

Forrige post: « Grantopp – en drink med granskudd
Neste post: Mat, drikke og aktiviteter i Stockholm »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat