Sommerruller har blitt en skikkelig forfinet form for restemat for meg. Har jeg liggende litt grønt som bør spises opp er det enkelt og greit å rulle det inn i noen sommerruller. Og har jeg ikke ork eller ingredienser til å lage peanøttdippen graver jeg bare fram en sweet chili-saus eller lignende fra kjøkkenskapet. Utrolig enkelt, raskt og knallgodt!
Skal man derimot lage til mange bør man ha med i beregninga at det tar litt tid når mange sommerruller skal rulles. Men er tiden knapp er det bare å hakke opp masse grønt og deilig på forhånd og invitere gjestene med på rullinga. Det er både sosialt og hyggelig og folk kan selv velge akkurat hva de vil ha i sine ruller.
Oppskrift på sommerruller med reker og peanøttdipp
Sommerruller med reker og peanøttsaus er skikkelig deilig. Når man får taket på rullinga er det også ganske så lettvint å lage. Denne oppskrifta gir nok til en middag, men sommerrullene er også supre til lunsj eller forrett. Som forrett holder det med et par ruller og til lunsj er det tilstrekkelig med tre-fire stykker.
Ingredienser:
-Gir rikelig til middag for 2
Sommerruller med reker:
12 rispapir
12 blader hjertesalat
1 gulrot
0,25 agurk
1 avokado
0,5 kg reker
1 håndfull koriander
Peanøttdipp:
3 ss peanøttsmør
3 ss hoisinsaus
0,25 lime
1 ss soyasaus
1 fedd hvitløk
1 ts sesamolje
1 ss vann
1 ss sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk og bland sammen peanøttsmør, hoisinsaus, limesaft, soyasaus, hvitløk og sesamolje. Tilsett vann til sausen har den tykkelsen du ønsker.
- Hakk gulrot og agurk i tynne staver, avokado i skiver og rens salatblader og reker.
- Dypp et rent kjøkkenhåndkle i vann og vri det opp. Håndkledet skal benyttes for å unngå at sommerrullene tørker inn mens de lages.
- Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp rispapir i vannet til det blir mykt (tar kun noen sekunder) og ha det over på et glatt underlag. Unngå at rispapiret krølles underveis, for det blir veldig klebrig.
- Legg reker og koriander i en stripe ca. 2/3 inn på rispapiret og salat, gulrot, agurk og avokado i en stripe rett under.
- Brett rispapir over salaten, brett sidene inn og rull over rekene. Press gjerne innholdet litt sammen mens du ruller for å unngå at sommerrullene blir veldig store og luftige. Og fortvil ikke om de første blir seende noe rare ut, de smaker fremdeles like godt og du får teken på det etterhvert!
- Legg sommerrullene inni det fuktige kjøkkenhåndkledet. Unngå at flere sommerruller blir liggende inntil hverandre, for de har lett for å klebe seg sammen.
- Pynt gjerne med sesamfrø før servering.
Legg igjen en kommentar