veldig
Sommer og høst er riktignok den absolutt beste tida for innhøsting fra både skog og hage, men også våren bringer med seg sine godsaker. Granskuddsirup har for eksempel blitt et fast innslag her i huset. Den smaker veldig godt på frokostblandinga, over ei kule vaniljeis, på pannekaker eller i en deilig og vårlig drink. Om du skulle ønske å lage granskuddsirupen selv, finner du en oppskrift her. Jeg har også funnet granskuddsirup på matbutikker med stort utvalg, bondens marked og på Mathallen i Oslo.
Oppskrift på drink med granskudd
Grantopp er en søt og syrlig drink med granskuddsirup. Den kan serveres med en neve isbiter på sommerstid, eller serveres varm om du ikke har gått tom for granskuddsirup innen vinteren har kommet.
Ingredienser:
-gir 2 glass
4 ss granskuddsirup (oppskrift finner du her)
0,25 sitron
2 dl god eplejuice
2 håndfuller isbiter
TIPS! Denne drinken er i utgangspunktet alkoholfri, men dersom du ønsker en alkoholholdig utgave kan du alltids putte en skvett akevitt eller gin i.
Fremgangsmåte:
- Fyll glassene med isbiter.
- Bland sammen sitronsaft, eplejuice og granskuddsirup.
- Hell det hele over isbitene.
- Pynt gjerne med granskudd, skogsyre eller begge deler.
Legg igjen en kommentar