I denne oppskrifta på halloumibolle med sylta rødløk, edamame og sitrongress har jeg rett og slett blanda sammen flere av mine favoritter fra forskjellige verdenshjørner. Retten er på mange måter en vegetarisk utgave av pokebollene som er så populære om dagen.
Edamame er riktignok en ganske vanlig ingrediens i pokeboller, men disse grønne bønnene er en relativ ny ingrediens på mitt kjøkken. Jeg har lest meg frem til at de rett og slett er soyabønner som ikke er helt modne ennå. Med sin gode smak og klare farge synes jeg de gir et strålende bidrag i halloumibollen min. Edamame finner du gjerne i frysedisken i butikker med godt utvalg.
Oppskrift på halloumibolle med sylta rødløk, edamame og sitrongress
Med klare farger og deilig smak er denne oppskriften på halloumibolle med sylta rødløk, edamame og sitrongress noe jeg tyr til når jeg skal kose meg.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Til bollen:
250 g halloumi
150 g edamame/grønne soyabønner
1 rødløk
2 dl vann
3 ss eplecidereddik
3 ss sukker
1 mango
1 avokado
1 ss rapsolje
2 porsjoner quinoa
1 ss sesamfrø
1 håndfull koriander
Saus:
0,5 stilk sitrongress
0,5 chili
10 g ingefær
0,5 lime
2 ts sukker
1 ss soyasaus
Tips! Sylta rødløk er det eneste som kan være tidkrevende i denne oppskrifta. Sylta rødløk passer til så mangt, og den kan oppbevares i lake i et lukket glass i kjøleskapet ei god stund. Derfor lager jeg gjerne litt ekstra når jeg først er i gang!
Fremgangsmåte:
- Skjær rødløk i tynne ringer. Kok opp vann, eplecidereddik og sukker i ei gryte og la det koke til sukkeret er løst opp. Ha rødløken i og kok opp. Trekk gryta av varmen, og la rødløken ligge mens resten av retten lages.
- Kok quinoa som anvist på pakka.
- Tilbered edamame som anvist.
- Skjær halloumi i skiver og stek den på høy varme i litt olje i panna til den har fått farge.
- Skjær mango og avokado i biter. Ha litt limesaft over avokadoen for å unngå at den blir brun.
- Finhakk sitrongress, chili og ingefær og bland det sammen med lime, sukker og soyasaus.
- Dander halloumi, edamame, avrent sylta rødløk, mango, avokado, quinoa og koriander i en bolle. Topp med sesamfrø og server med saus.
Legg igjen en kommentar