Som jeg tidligere har nevnt, er bananbrød min faste måte å redde overmodne bananer på. Ettersom både min samboer og jeg er over middels glade i bananbrød, har jeg også en sunn utgave på lager. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes bananbrødet blir aller best med søtt pålegg, men sånn er vel livet!
Oppskrift på sunt bananbrød
Denne oppskrifta på sunt bananbrød er basert på hvete og havre. Brødet kan spises som det er eller toppes med det pålegget du måtte ønske.
Antall porsjoner: Gir en brødform på 1 liter
Tilberedelsestid: ca. 80 minutter (hvorav ca. 1 time steking)
Ingredienser
1 dl rapsolje
4 modne bananer
3 egg
150 g lettkokte havregryn
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
0,25 sitron
Fremgangsmåte
- Bland olje, 3 bananer, sitronsaft og sammenpisket egg godt sammen.
- Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
- Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Del den siste bananen i to på langs. Trykk bananene lett ned på toppen av bananbrødet.
- Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
- La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.
Anne Frovåg
Hei. Hvor ble det av 0,25 sitron?
Mia
Hei! Den hadde jeg helt glemt i beskrivelsen. Nå er den med! 🙂