• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sunt bananbrød

4. juli 2019 By Mia 2 kommentarer

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød kan spises som det er eller med pålegg

Som jeg tidligere har nevnt, er bananbrød min faste måte å redde overmodne bananer på. Ettersom både min samboer og jeg er over middels glade i bananbrød, har jeg også en sunn utgave på lager. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes bananbrødet blir aller best med søtt pålegg, men sånn er vel livet!

Enkelt bananbrød

Oppskrift på sunt bananbrød

Denne oppskrifta på sunt bananbrød er basert på hvete og havre. Brødet kan spises som det er eller toppes med det pålegget du måtte ønske.

 

Antall porsjoner: Gir en brødform på 1 liter
Tilberedelsestid: ca. 80 minutter (hvorav ca. 1 time steking)

Sunt bananbrød

Ingredienser

1 dl rapsolje
4 modne bananer
3 egg
150 g lettkokte havregryn
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
0,25 sitron

Fremgangsmåte

  1. Bland olje, 3 bananer, sitronsaft og sammenpisket egg godt sammen.
  2. Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
  3. Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Del den siste bananen i to på langs. Trykk bananene lett ned på toppen av bananbrødet.
  4. Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
  5. La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.

Sunt bananbrød

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter

Forrige post: « Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke
Neste post: Frysing av bær »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Anne Frovåg

    22. mars 2020 ved 13:41

    Hei. Hvor ble det av 0,25 sitron?

    Svar
    • Mia

      22. mars 2020 ved 20:21

      Hei! Den hadde jeg helt glemt i beskrivelsen. Nå er den med! 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat